Bilgiyelpazesi Net ÜYELİKSİZ BEDAVA BİLGİ KAYNAĞI Konu Anlatımlar, Test Soruları, Yazılı Soruları
Bilgiyelpazesi Net Ana Foto
Eğitim Öğretim Tüm Konular
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

ROMAN HİKAYE ŞİİR

 

   

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Türkçe Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ZARFLAR, ZARFLARIN ÖZELLİKLERİ, BELİRTEÇLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. “yanlış” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde ötekilerden farklı bir türde kullanılmıştır?

a) Testteki yanlış soruyu ilk ben fark ettim.

b) Size yanlış adres vermişler.

c) Bana göre sen yanlış işten çalışıyorsun.

d) Söylediklerimi kesinlikle yanlış değerlendiriyorsunuz.

e) Şimdi bunları konuşmak için yanlış zaman.

 

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir belirteçle sağlanmıştır?

a) Daha çok ne tür kitaplar okuyorsun?

b) Akşam bizimle tiyatroya gelir misin?

c) Nasıl bir işte çalışmak istiyorsun?

d) Neden bizi daha önce aramadın?

e) Orada kaç ay kaldınız?

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemi durum yönünden tamlayan bir sözcük kullanılmamıştır?

a) Konuşmalardan sıkılmış olmalı ki odadan sessizce ayrıldı.

b) Bu soğuk havada buraya kadar yürüyerek mi geldiniz?

c) Bu yılda çok sert geçti kış mevsimi.

d) Sorularımıza cevap verirken dikkatli konuşuyordu.

e) Yolda oyalandığımız için eve biraz gecikmiştik.

 

4. Aşağıdaki dizelerin hangisinde zarf kullanılmamıştır?

a) Son raksına dalarken için titrer derinden

b) Sen anlayan bir gözle süzersin uzun uzun

c) O tutuşmuş başın, en sonunda unutturdu bana

d) Bin gemle bağlanan yağız at şaha kalkıyor.

e) Ben bu rengi taşırım her zaman baş köşemde.

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı zarfla sağlanmıştır?

a) Köye hangi yoldan gidilir?

b) Buradaki (bilgi yelpazesi.net) kalemi kim aldı?

c) Başları dönmez mi gökdelenlerin?

d) Ben duvarda ezik bir böcek miyim?

e) Dağı tanıyan, nasıl tanımaz uçurumu?

 

6. “Edatlar, başka sözcüklerle öbekleşerek zarf gurubu oluşturabilir”

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya örnek yoktur?

a) Kendimi tutamamış, çocuk gibi ağlamıştım.

b) Seni sevdiği için sana öğüt veriyor.

c) Pınarın buz gibi suyu yorgunluğumuzu unutturdu.

d) Saat üçe doğru telefon çaldı.

 

7. Aşağıdaki dizelerin hangisinde ikileme ötekilerden farklı görevde kullanılmıştır?

a) Düğüm düğüm bir telaşı kucaklıyorlar.

b) Ilgaz Dağı duman duman ağlasın.

c) Meram yaz kış yeşil yeşil konuşur.

d) Kuşlar geçiyor, sürü sürü, çığlık çığlık

e) Dostlarla da ayrıldı yollarımız bir bir

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru, soru sıfatıyla sağlanmamıştır?

a) Onlara kaç liralık makbuz kesilecek?

b) Bize bugün niçin gelmediniz?

c) Sana ne iş vereceklerdi?

d) Onlara nasıl bir kitap seçtiniz?

e) Size kaçta kaç hisse düşüyordu?

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemin gösterdiği sonsuz zaman, bir belirteçle sınırlanıp belirtilmemiştir?

a) Hava iyice karardı, yağmur yağacak.

b) Sabahleyin beni buradan alacak.

c) Otobüs, biraz önce hareket etti.

d) Bu kent on yıl önce kurulmuş.

e) Bu kitabı bize dün vermişti.

 

10. Aşağıdakilerden hangisinde “açık” sözcüğü türü yönünden, ötekilerden farklıdır?

a) Açık havada yarım saat dolaş, açılırsın.

b) Dünkü gazetede başyazara yazılmış açık mektubu okudun mu?

c) Konuyu saptırma, ne demek istediğini açık söyle.

d) Pazar günü çok aradık ama, açık eczane bulamadık.

e) İkinci Dünya Savaşı’ında Paris, açık şehir ilan edilmiş.

 

CEVAP ANAHTARI

1.d    2.d    3.e    4.d    5.e    6.c    7.a    8.b    9.a    10.c

 

“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (6)

.

->Yazan   : ecem
->Yorumu: benim  ben orta  okula  gidiyorum  matematiğim   siteyi  1  yıldır  kullanıyorum  geçen  sene  matematiğim  2  kiydi  bu  sene 5   bu   siteyi   çoook  seviyorum.

->Yazan   : ela
->Yorumu: bu çokgüzel bisi çok eylencelig benim türkçem berbati 4 ya bu siteye 1  hafta takildim ve okadar çok zevk aldimki anlatamam simdi türkcemde 5 oldu sinavdaki sorularla hemen hemene ayni çok tesekürler çok sagalun....

->Yazan   : BEEDIRHAN
->Yorumu: ÇPK GUZELDI................. [[TRABZONSPOR]]  [[BESIKTAS]]  [[FENERBAHÇE]] [[GALATASARAY]]  [[BURSASPOR]].

->Yazan : melike
->Yorumu: çok tesekkür ederim çook sagolun :)))).

->Yazan : Musa
->Yorumu: Çok tesekkür ederim çok isime Yaradi. :) :) (:.

->Yazan : pinar
->Yorumu: saolun çok tesekkürler gercekten çok isime yaradi :) :))).

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Değerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazırladığımız binlerce yazı bulunmaktadır... Hassas davranmamıza karşın gözümüzden kaçan bazı yazılar telif hakkıyla korunuyor olabilir... Telif Hakkıyla korunan yazılarla karşılaşırsanız (KAYNAK GÖSTERMENİZ ŞARTIYLA) yazıların altındaki YORUM YAZ kısmına bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazılar derhal siteden kaldırılacaktır... Saygılarımızla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...