Bilgiyelpazesi Net ÜYELİKSİZ BEDAVA BİLGİ KAYNAĞI Konu Anlatımlar, Test Soruları, Yazılı Soruları
Bilgiyelpazesi Net Ana Foto
SİTEDEKİ
KİŞİ SAYISI
Eğitim Öğretim Tüm Konular
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

ROMAN HİKAYE ŞİİR

 

   

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Türkçe Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

YAZIM KURALLARI / İMLA KURALLARI, YAZIM YANLIŞLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a)  Anlaşılan bura da rahat yok bize.

b)  Aile’lerin bu konuda aykırı davranmaması gerekiyor.

c)  Bu pikniğe Mehmet’siz gitmeyiz.

d)  Demek ki bizim iyiliğimizi düşünüyormuş.

e)  Bu acaip saç rengi bu yıl modaymış.

 

2. Aşağıdaki dizelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımında yanlışlık yoktur?

a) Böylemiydi benim insanlarım

b) Temiz şeyler düşündük ter temiz

c) Dünyayı dolu dizgin sevenler

d) Koklayasıgeldi bütün sevgileri

e) Terketmedi sevdan beni

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a) Ahmet ağa güvercinlerine gözü gibi bakıyor.

b) Elmanın eşkimsi bir tadı vardı.

c) Anlışanlı zaferlerle doludur tarihimiz.

d) Şehrin birçok yerinde parklar vardı.

e) Onu görmiyeli yıllar oldu.

 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a) Sabahki adam, 2’inci odada sizi bekliyor.

b) Ondan haber almayalı yirmibir gün oldu.

c) Onlar da gidince evde yapayalnız kaldı.

d) Böyle davranmakla hiçte iyi yapmadığını anladı.

e) “Ben hata yapmadımki cezalandırılayım.” dedi.

 

5.

Çamlıbelden Tokat’a doğru

Tozlu yolların aktığı ırmak

Ben seni çokdan unuttum

Sende unuttunmu, dön geri bak

Bu dizelerde aşağıdakilerin hangisinden kaynaklanan bir yazım yanlışı yoktur?

a) “de” ekinin yazımı

b) “mi”nin (bilgi yelpazesi.net) yazımı

c) kesme işaretinin kullanılmaması

d) “de” bağlacının yazımı

e) ünsüz benzeşmesine aykırılık.

 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

a) Artık anladım ki, sensizliğe dayanamam.

b) Şimdiki aklım olsaydı, öyle davranmazdım.

c) Bu durumda kim kime ne desinki!

d) Bak bizimki yine oyuncağını kırmış.

e) Bu yılki ürün, geçen yılkine göre çok az.

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı doğrudur?

a) Ucuzca bir otel arıyordu.

b) Ahbapca bir tutum takındı.

c) Kendisinden yaşca hayli küçüktü.

d) Başını hafifce öne eğdi.

e) Beğenmediğini açıkca söyledi.

 

8. Aşağıda verilenlerden hangisinde bir yazım yanlışı yapılmamıştır?

a) Onlarla bugün saat üçde buluşacağız.

b) Bu gece ki toplantıya gelmeyecekti.

c) O da bu kitabı oku muyordu.

d) Bir kaç kişi bu konuyla ilgileniyor.

e) Onlar da kaşık, çatal, bıçak almışlardı.

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a) Çamlıbel’den Tokad’a doğru.

b) Tozlu yolların aktığı ırmak!

c) Ben, seni çokdan unuttum.

d) Sen de unuttunmu, dön geri bak.

e) Hamutlar şakşak eder, dön geri bak.

 

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?

a) Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu, deyip okuyup yazmayı da bırakmıştı.

b) İkisi de yep yeni insanlar oluvereceklerdi.

c) Bir çift sözetmeme iznin var mı, dedi.

d) Bu dağların başında pınarlar varki suyun güzel anası pınarlar.

e) Oysa ki ne sanat, ne tarih bakımından hiç bir değeri yoktur.

 

CEVAP ANAHTARI

1.d    2.c    3.d    4.c    5.a    6.c    7.a   8.e    9.b    10.a

 

“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (HenüzYorumYapılmamış)

.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):

Yorum Yazı KAPA/AÇ


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Değerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazırladığımız binlerce yazı bulunmaktadır... Hassas davranmamıza karşın gözümüzden kaçan bazı yazılar telif hakkıyla korunuyor olabilir... Telif Hakkıyla korunan yazılarla karşılaşırsanız (KAYNAK GÖSTERMENİZ ŞARTIYLA) yazıların altındaki YORUM YAZ kısmına bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazılar derhal siteden kaldırılacaktır... Saygılarımızla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...