Bilgiyelpazesi Net ÜYELİKSİZ BEDAVA BİLGİ KAYNAĞI Konu Anlatımlar, Test Soruları, Yazılı Soruları
Bilgiyelpazesi Net Ana Foto
Eğitim Öğretim Tüm Konular
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

ROMAN HİKAYE ŞİİR

 

   

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Türkçe Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

YAZIM KURALLARI / İMLA KURALLARI, YAZIM YANLIŞLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Gökbilimi ve coğrafyayla ilgili konuların anlatımında “Dünya” ile öteki gezegen adları, “Güneş” ve “Ay” sözcükleri büyük harfle başlar.

Aşağıdakilerin hangisinde bu kurala uyulmamıştır?

a) Nükleer silahlar, Dünya’yı tehdit ediyor.

b) Ay, Dünya’ya en yakın gökcismi ve Dünya’nın uydusudur.

c) Gezegenlerin yörüngesi, Güneş’ten uzaklaştıkça genişlemektedir.

d) Sanatçının dünyasında karamsarlığa yer yoktur.

e) Hava o kadar sıcaktı ki sanki güneş alçalmıştı.

 

2.

1. Solonda konsolos Vefik Bey’in arkadaşları oturuyordu.

2. 14 Aralık Salı günü yapılan toplantı çok verimli olmuştu.

3. Başkalarına kızıpta bize bağırmaya hakkın yok.

4. Göz göze geldiğimizde ne demek istediğini anlamıştım.

Yukarıdaki numaralanmış cümlelerin hangi ikisinde yazım yanlışı vardır?

a) 1 – 2

b) 1 – 3

c) 2 – 3

d) 2 – 4

e) 3 – 4

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

a) Kuzey Anadolu Fay hattı batılı uzmanlarca inceleniyor.

b) Bu yılki yarışma Güney Kore’de yapılacak.

c) Güneydoğuya bakan odalar yazın çok sıcaktır.

d) Karadeniz’in doğusuna doğru yol alıyorduk.

e) Hava tahminlerine göre İçbatı Ege’de yağış bekleniyor.

 

4. Aşağıdakilerin hangisinde “– ki  ” ekinin veya “ki” bağlacının yazımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur?

a) Madem ki gelmeyecektin, niye bizi beklettin?

b) Masadaki kalemi alıp cebine koydu.

c) Desemki, vakitlerden bir nisan akşamıdır.

d) Kenarda ki yoldan gidersek iyi olur.

e) Soru sorduğu zaman, cevaplaki sussun.

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a) Söyliyecek sözü olmasına rağmen hep sessiz kalırdı.

b) Samimi olmıyan bir hayatın güzel yanı olmaz, diyordu.

c) Dün kalabalık bir sokakta yanlızca seni gördüm.

d) Ona şu anda sürpriz bir doğumgünü hazırlıyoruz.

e) Küçük bir sokakda sebze satıyordu.

 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a) Yarın bizimle Ankara’ya gelmiyormusun?

b) Ünlü şair, Tevfik Fikret lisesini başarıyla bitirmiş.

c) Büyük Menderes nehri, bu bölgeye dökülür.

d) Seninde saçına bir gün karlar yağacak.

e) Tarihi kale, yok (bilgi yelpazesi.net) olmak üzere.

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a) Mirastan herbirine eşit ölçüde pay verildi.

b) Bu olaya milletce tepkimizi göstermeliyiz.

c) Düşünki akrabaların seni arayıp sormadı.

d) Bahse girerim o da pişman olmuştur.

e) Pekçok edebiyatçı tarafından beğenilen biridir.

 

8. Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır?

a) Tuz gölünde değişik balıklar yaşayamaz.

b) Cemil bey, toplantı için Ankara’ya gitti.

c) Bu yazıyı bir Edebiyat Dergisi’nden aldım.

d) İstanbul Üniversitesi’nde bir profesör konuşma yaptı.

e) H. Edip, Anılarını “Dağa Çıkan Kurt”ta yazdı.

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a) Cumhuriyetin 75’nci yılını kutladık.

b) Saat 16:15’de sizinle görüşelim.

c) Elindeki kalemlerin 10’nunu bana verdi.

d) Bizim çocuk beşer beşer saymayı öğrenmiş.

e) Sınıflarımız 25’şer kişiden oluşuyor.

 

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?

a) Demin ki kavgada dört kişi yaralanmış.

b) Babasıda ölünce bir başına kalakalmış.

c) Elbisesin de çıkması zor yağ lekeleri vardı.

d) Bu konu da her türlü desteği vermeğe hazırız.

e) Mademki gelmeyecektin, niye aramadın?

 

CEVAP ANAHTARI

1.a    2.b    3.a    4.b    5.d    6.e    7.d   8.d    9.d    10.e

 

“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (5)

.

->Yazan   : nazli
->Yorumu: çok güzel bir testi çok eylenceliydi. çok çok tesekürler lütfen cevap verin baayy.

->Yazan : SUDE
->Yorumu: BEN 10DA 10 YAPTIM ÇOK KOLAY GEÇTI ÇOK KOLAY SORULAR YAPAMAYAN ARKADASLARIM ÜZÜLMESINLER BIR DAHA BAKSINLAR YANLISLARINI ANLACAKLARDIR SONRADAN SORULARIN NE KADAR KOLAY OLDUGUNU.

->Yazan : bilinmeyen kisi
->Yorumu: 10 sorudan 3 yanlisim çikti bana göre kötü bir basari bu..

->Yazan : melis kar
->Yorumu: hocam yazmaniz çok iyi olmus çok lazimdi tesekkküüürler allah tutugunuzu alti etsin. AMIN....

>Yazan: aydin çiçek
>Yorum:
hocam Allah Razi Olsun çok faydalandik .Hakkinizi helal edin.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):

Yorum Yazı KAPA/AÇ


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Değerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazırladığımız binlerce yazı bulunmaktadır... Hassas davranmamıza karşın gözümüzden kaçan bazı yazılar telif hakkıyla korunuyor olabilir... Telif Hakkıyla korunan yazılarla karşılaşırsanız (KAYNAK GÖSTERMENİZ ŞARTIYLA) yazıların altındaki YORUM YAZ kısmına bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazılar derhal siteden kaldırılacaktır... Saygılarımızla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...