Bilgiyelpazesi Net ÜYELİKSİZ BEDAVA BİLGİ KAYNAĞI Konu Anlatımlar, Test Soruları, Yazılı Soruları
Bilgiyelpazesi Net Ana Foto
Eğitim Öğretim Tüm Konular
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

ROMAN HİKAYE ŞİİR

 

   

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Türkçe Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

SIFATLAR, ÖZELLİKLERİ, SIFAT TAMLAMALARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

ÖNADLAR VE ÖNAD TAMLAMALARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI

 

1. Aşağıdaki cümlelerde yer alan tamlamalardan hangisi diğerlerinden farklıdır?

a) Okul takımı, maçı iyi kazandı.

b) Ağaçlarda kırlangıç kuşları vardı.

c) Sanat dünyası başarınızı konuşuyor.

d) Akıllı insanları ben de severim.

 

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tamlamanın çeşidi diğerlerinden farklıdır?

a) Eski konak kısa sürede restore edildi.

b) Tarihi evleri restore etmeye başlamışlar.

c) Kurumuş çiçeklerden bir resim yapmıştı.

d) Sanat ürünleri er geç kendini gösterir.

 

3. “Bir” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde asıl sayı sıfatıdır?

a) Bir gün, savaşlar bitecek dünyada.

b) Bir bahar sabahı dünyaya gelmişim.

c) Bir zamanlar bu bölge ormanlıktı.

d) Bir saat sonra seninle buluşalım.

 

4. Bazı sıfat tamlamalarında tamlanan düşerek onun anlam ve görevini tamlayan üstlenir.

Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde bu açıklamaya uygun bir örnek verilmemiştir?

a) Ağır giden, dağlar aşar.

b) Acıyı tatmayan tatlıyı anlayamaz.

c) Dert çekene göredir.

d) İşleyen demir pas tutmaz.

 

5.

Ak saçlı başını alıp eline,

Kara hülyalara dal anneciğim!

O titrek kalbini bahtın yeline,

Bir ince tüy gibi sal anneciğim!

Dörtlükte geçen aşağıdaki sözcüklerden hangisi sıfat değildir?

a) ince

b) kara

c) titrek

d) bahtın

 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde adlaşmış sıfat kullanılmamıştır?

a) Hastayı rahatsız etmemek için odasına girmedik.

b) Bu sınıfın en çalışkanını tanımak isterdim.

c) Askerler bahçede spor yapıyor.

d) Gençler bir ülkenin geleceğidir.

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “soğuk” sözcüğü ad olarak kullanılmıştır?

a) Soğuk davranışlarıyla tanınıyordu.

b) Soğuk havalar hala sürüyor dünyada.

c) Yine soğuk en büyük sorunumuz oldu.

d) Şimdi soğuk bir ayran iyi gider.

 

8. Bazı sıfat tamlamalarında tamlanan düşerek onun anlam ve görevini tamlayan üstlenir.

Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde bu açıklamaya uygun bir örnek verilmemiştir?

a) Deliye taş atma, başına taş yağdırır.

b) Denize düşen, (bilgi yelpazesi.net) yılana sarılır.

c) Bayramda borç ödeyene ramazan kısa gelir.

d) Dibi görünmeyen sudan geçme.

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat tamlaması yoktur?

a) Öğün, ey Çanakkale, cihan durdukça öğün!

b) Ömründe göstermedin bin düşmana bir düğün.

c) Sen bir büyük milletin savaşa girdiği gün.

d) Başına yüz milletin birden üşüştüğü yersin!

 

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “renkli” sözcüğü somut bir kavramı nitelemektedir?

a) Renkli kişiliğe sahip insanlarla karışlaştık.

b) Kardeşim çok renkli düşüncelere sahiptir.

c) Bahçe renkli ampullerle aydınlatılmıştı.

d) Bu insanları hepsinin yaşantıları çok renkli.

 

11. “bir” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde diğerlerinden farklı anlamda kullanılmıştır?

a) Derse, bir öğrenci kitap getirmedi.

b) Bir zamanlar ne iyi arkadaştık.

c) Olayı farklı bir gözle değerlendiriyor.

d) Seni bir yere götüreceğim.

 

12. Aşağıdaki altı çizili bileşik sözcüklerden hangisi isim tamlaması şeklinde oluşmuştur?

a) Kızılırmak deltası kuraklıkla karşı karşıyadır.

b) Bilinçaltı insanın karakterinin haritasıdır.

c) Sarıyer, İstanbul’un güzel yerlerindendir.

d) Bu sanatçımız birçok başrolde oynamıştır.

 

13. Aşağıdaki birleşik isimlerden hangisi yapılışı yönünden diğerlerinden farklıdır?

a) keçiboynuzu

b) danaburnu

c) karakeçili

d) katırkuyruğu

 

14. Aşağıdaki birleşik isimlerden hangisi yapılışı yönünden diğerlerinden farklıdır?

a) Karadeniz

b) Çukurova

c) Kervansaray

d) Kızılırmak

 

15. Aşağıdaki birleşik isimlerden hangisi yapılışı yönünden diğerlerinden farklıdır?

a) İpucu

b) Ebegümeci

c) Gözaltı

d) İçgüdü

 

CEVAP ANAHTARI

1.d    2.d    3.d    4.d    5.d     6.c     7.c    8.d    9.a    10.c

11.a    12.b    13.c    14.c    15.d

 

“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (2)

.

->Yazan : FuKo
->Yorumu: qüzeL ßiR sayfa çokk ßeqenDim.

->Yazan : selim
->Yorumu: çok güzel bir sayfa çok begendim derslerimi burdan yapiyorum artik:).

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):

Yorum Yazı KAPA/AÇ


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Değerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazırladığımız binlerce yazı bulunmaktadır... Hassas davranmamıza karşın gözümüzden kaçan bazı yazılar telif hakkıyla korunuyor olabilir... Telif Hakkıyla korunan yazılarla karşılaşırsanız (KAYNAK GÖSTERMENİZ ŞARTIYLA) yazıların altındaki YORUM YAZ kısmına bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazılar derhal siteden kaldırılacaktır... Saygılarımızla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...