Bilgiyelpazesi Net ÜYELİKSİZ BEDAVA BİLGİ KAYNAĞI Konu Anlatımlar, Test Soruları, Yazılı Soruları
Bilgiyelpazesi Net Ana Foto
Eğitim Öğretim Tüm Konular
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

ROMAN HİKAYE ŞİİR

 

   

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Türkçe Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

SIFATLAR, ÖZELLİKLERİ, SIFAT TAMLAMALARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

ÖNADLAR VE ÖNAD TAMLAMALARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI

 

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik sıfat yoktur?

a) Gelişigüzel söylenmiş sözler, insanı amacına ulaştırmaz.

b) İki asırlık bina, bakımsızlıktan yıkılıverdi.

c) Bizi birkaç saat sonra arayacaklarını söylediler.

d) Bu dönem hiçbir dersten düşük not almamış.

 

2. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde adlaşmış sıfat yoktur?

a) Küçük insanların gururu büyük olur.

b) Kibir ve gurur ile başkalarını incitme.

c) Kırkına kadar sevilmeyen, kırkından sonra hiç sevilmez.

d) İhtiyar bir kralda kınanan şey, sıradan bir gençte hoş görülebilir.

e) Öfkeli bir adamı susturmak istiyorsanız, önce siz susunuz.

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı, bir sıfatla sağlanmıştır?

a) İlk canlılar nerede yaşıyordu?

b) Kristaller yeraltından nasıl çıkarılır?

c) Yerin güçlü bir biçimde sallanmasına ne denir?

d) Dünyanın soğuk bölgelerinde hangi hayvanlar yaşar?

e) Ay’da yürüyen ilk insan kimdi?

 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik sıfat kullanılmamıştır?

a) Ömrü boyunca alnı açık bir insan olarak yaşadı.

b) Çocuğun mamasına bu ilaçtan birkaç damla katınız.

c) Kanuni’den sonra yüzlerce yıllık belirsizlik dönemi başlıyordu.

d) Konuşmacının çınlayıcı, derin ve etkili ses tonu bizi büyülemişti.

e) Üstadın “Siyah Pelerinli Adam” adlı oyunun izlemelisiniz.

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belirtme sıfatı kullanılmamıştır?

a) Bu zorluğu en çok edebiyatçılar çekerler.

b) Bize kaç lira vereceklermiş?

c) Bütün insanlar aynı değildir.

d) İki hafta içinde sorunlar çözülmez.

e) Uzak ülkeleri dolaşmaya çıktı.

 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bu” sözcüğü farklı türde kullanılmıştır?

a) Bu çocuk bizi oyaladı.

b) Bu ses beni bir süre etkiledi.

c) Bu durum zaten takdir ediliyordu.

d) Bu işleri bir an önce bitirmelisin.

e) Bu artık bizi pek anlamıyor.

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belgisiz sıfat kullanılmamıştır?

a) Her koyun kendi bacağından asılır.

b) Kaçıncı gün size geleceklerdi?

c) Birkaç öğrenciyle bu iş yürütülmez.

d) Bazı insanlar iyilikten anlamazlar.

e) Öbür adamlar da gelecekler mi?

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bir” sözcüğü sayı sıfatı değildir?

a) Seninle bir gün karşılaşırız

b) Bir tokat atıp, çekip gitti.

c) Ona bir ev (bilgi yelpazesi.net) bırakmıştı.

d) Bugün bir kitap satabildim.

e) Bir gün bu iş için yeterli zamandı.

 

9. Kimi niteleme sıfatlarını pekiştirmek için, sıfatın ilk sesli harfine kadar olan kısım m,p,r,s harflerinden yakışanı ile kapatılır ve bir ön ek olarak sıfatın başına getirilir.

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu tanıma uymayan bir pekiştirme sıfatı kullanılmıştır?

a) Tablodaki balıklar denizden yeni çıkmış gibi dipdiri duruyorlar.

b) Şehrin birçok yerinde tertemiz parklar, bahçeler vardı.

c) Vücudu şişmanlıktan şekilsizleşmiş, yusyuvarlak olmuştu.

d) Bu dümdüz yolda yolculuk ne kadar rahat oluyor.

e) Seksen yaşında olmasına karşın sapasağlam dinç bir insandı.

 

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat tamlamasında sıfat, isimden türemiş bir sözcüktür?

a) Geçmiş günler, özlemle anılıyor.

b) Onun kısacık boyu bana ilginç gelirdi.

c) Dalgın adam çukura düşmüştü.

d) Burada düzgün konuşması bizi kurtardı.

e) O da tatlı söz tutkunudur.

 

CEVAP ANAHTARI

1.a    2.e    3.d    4.d    5.e    6.e    7.b    8.a    9.e    10.d

 

“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (8)

.

->Yazan   : tanidik
->Yorumu: 0 dogruuuu 10 yanlis dermisim tam tersii :D:D:D.

->Yazan : burak
->Yorumu: fullllllll çikattim aga 10'da10 nasi ama :D.

->Yazan : tunanay rana
->Yorumu: 1 bos 9 yanlis dermisim....süper ya 10 dogru 0 yanlis.

->Yazan : fatih
->Yorumu: çok tesekkür ederim .sagolun süper!!!!!.

->Yazan : basak
->Yorumu: 10 dogru 0 yanlis mükemmel yaa çok zekiyim d mi.

->Yazan : dogukan
->Yorumu: 10 dogru 0 yanlis süperrrrr :).en zeki kisi benim aranizda.

->Yazan : Çagan
->Yorumu: 10 dogru 0 yanlis süperrrrr :).

->Yazan : seda
->Yorumu: 1 bos 9 yanlis dermisim....! sorular iyiydi de pek zorlanmadim türkçcimiz sagolsun :).

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):

Yorum Yazı KAPA/AÇ


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Değerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazırladığımız binlerce yazı bulunmaktadır... Hassas davranmamıza karşın gözümüzden kaçan bazı yazılar telif hakkıyla korunuyor olabilir... Telif Hakkıyla korunan yazılarla karşılaşırsanız (KAYNAK GÖSTERMENİZ ŞARTIYLA) yazıların altındaki YORUM YAZ kısmına bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazılar derhal siteden kaldırılacaktır... Saygılarımızla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...