Bilgiyelpazesi Net ÜYELİKSİZ BEDAVA BİLGİ KAYNAĞI Konu Anlatımlar, Test Soruları, Yazılı Soruları
   

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Türkçe Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

NOKTALAMA İŞARETLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Tırmanırken bir traktör görüyoruz, arkasında römorku (1) Bir kadın, iki adam römorktaki kasalardan parlak siyah zeytinler indiriyor (2) Sonra küçük dünyalarına dalmış, oyunlar oynayan çocuklar (3) Bir ihtiyar adam, kısa boylu (4)

Numaralanmış cümlelerden hangisinin sonuna üç nokta (…) getirilemez?

a) 1                  b) 2                  c) 3                   d) 4

 

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde iki noktanın (:) yazımıyla ilgili yanlışlık yapılmıştır?

a) Kamp yerinde ormanın bize hazırladığı bir sürprizle karşılaşıyoruz : Minicik ama mis kokulu yaban çilekleri…

b) Biz senin sözlerini dinlemeyiz: Çünkü sen doğruları gizliyorsun.

c) Babamın şu sözünü hiç unutmam : “Oğlum doruluktan asla ayrılma.”

d) Çarşıya inersen şunları da alıver: patates, soğan, patlıcan ve kabak.

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti (?) getirilmelidir?

a) Soğuk oldu mu paltolarımızı giymeliyiz

b) Yeni dikilen elbisemi arabada unutmuşum

c) Kardeşim eve geldi mi yoksa gelmedi mi

d) Zil çaldı mı ders başlamış demektir

 

4. Kapıyı çalan satıcı babamı görünce ne söyleyeceğini şaşırdı.

Cümlesine açıklık getirmek için hangi kelimeden sonra virgül (,) konulmalıdır?

a) çalan

b) satıcı

c) görünce

d) babamı

 

5. Aşağıdakilerden hangisinde, düzeltme işareti (^), kelimenin anlamını değiştirmez?

a) Kar

b) Lamba

c) Hala

d) Adet

 

6. Hangi cümlenin sonuna nokta (.) konulmalıdır?

a) Düşüncelerimi ah bir anlatabilsem

b) Ne güzel okudun

c) Beni mi çağırdılar

d) Bu konular bizi ilgilendirmiyor

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisine soru işareti konulmalıdır?

a) Niçin gelmediğini bilmiyorum.

b) Nedir o kaybettiğiniz şey

c) Ne gördüm, ne sordum

d) Nereden aldığını söylemedi

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgül (,) kaldırıldığında anlamda değişiklik olmaz?

a) O, evde yalnız başına yaşıyordu.

b) O, bu yöreyi çok iyi bilirdi.

c) Yaşlı, kadına adresi tarif etmeye çalışıyordu.

d) O, güzel günlerine tekrar dönebilse.

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nokta (.) nın kullanımı yanlıştır?

a)  T.B.M.M. hükümetin yaptığı işleri; meclis araştırması, meclis soruşturması ve gensoru yollarıyla denetler.

b)  Prof. Dr. Süheyl Ünver gençlik yıllarında yaşadıklarını defterine yazmış.

c)  Anayasamızın 17. maddesine göre özel durumlarda kişi dokunulmazlığı göz önüne alınmayabilir.

d)  Her sabah 7.30’da kapıcının (bilgi yelpazesi.net) getirdiği sıcak ekmekle kahvaltı yapmayı çok severim.

e)  3.11.1953’te “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi” imzaya açılmıştır.

 

10. Tırnak işareti (“   ”) hangisinde yanlış kullanılmıştır?

a)  Öyleyse “üslup” bir eserin vazgeçilmez unsurudur.

b)  Meslektaşına: “Dostum, nabız atmaz oldu.” dedi ve adam öldü.

c)  Meydandan bir “evet” uğultusu yükseldi.

d)  Amacımıza doğru: “Hayatım buna bağlı!” iddiasıyla yürümeliyiz.

e)  Yaşlı adam: “Kaş yapayım derken göz çıkardın” evlat diyerek genci uyardı.

 

CEVAP ANAHTARI

1. b   2.b    3.c    4.b    5.b    6.d    7.b   8.b    9.a    10.e

 

“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (HenüzYorumYapılmamış)

.

>Yazan: ...
>Yorum:
... .

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):

Yorum Yazı KAPA/AÇ


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...

Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

ROMAN HİKAYE ŞİİR

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET