Bilgiyelpazesi Net ÜYELİKSİZ BEDAVA BİLGİ KAYNAĞI Konu Anlatımlar, Test Soruları, Yazılı Soruları
Bilgiyelpazesi Net Ana Foto
SİTEDEKİ
KİŞİ SAYISI
Eğitim Öğretim Tüm Konular
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

ROMAN HİKAYE ŞİİR

 

   

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Türkçe Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

NOKTALAMA İŞARETLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdakilerin hangisinde kesme (‘) işareti doğru kullanılmıştır?

a) Nesrin’siz şuradan şuraya gitmem!

b) 1930’lu yıllarda İstanbul bir başka güzeldi.

c) Ayşen’ler Trabzon’dan dönüyormuş.

d) Aile’mizin yüz karası olan bu çocuğu Rıfat Bey sahiplendi.

e) Mersin’li bir ev arkadaşım vardı o yıllarda.

 

2. Aşağıdakilerin hangisinde iki noktanın (:) kullanımı doğru değildir?

a) En sevdiğim uğraşlardan biri olarak: roman okumayı sayabilirim.

b) Uzay: Evreni kaplayan ve sonsuz olduğu sanılan boşluktur.

c) Salonda toplananlar: annem, babam, teyzelerim ve amcamdan ibaretti.

d) Kimler yoktu ki düğünde: akrabalar, arkadaşlar, komşular…

e) Durmadan mesaj üstüne mesaj çekiyor: bir de ismini açıklasa…

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde parantezle belirtilen yere noktalı virgül (;) getirilemez?

a) Çok gençti () fakat kolay kolay yanlış yapmazdı.

b) Anneniz her istediğinizi yapar () sizi çok sever.

c) Kardeşimin önünde tek engel vardı () sınavlar.

d) Elini, yüzünü iyice yıkadı () havluyu alıp derisini kazırcasına sildi yüzünü.

e) Kitabı alabilirsin () yalnız üç gün içinde geri getireceksin.

 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki parantez içi boşluğa noktalı virgül (;) getirilemez?

a) Bu yazarı okumalısın () onda kendinden çok şey bulacaksın.

b) Hiç olmazsa edebiyat kültürümüzü yükseltmeye bakın () dedi.

c) Herkes, büyük bir cezaya çarptırılacağını bekliyordu () ne var ki beklenen olmadı.

d) A. Hamdi Tanpınar () şiir, roman, hikaye türünde eserler vermiştir.

e) Yaz mevsiminde kıyıda bulutlu bir hava () iç kesimlerde isi güneş vardı.

 

5. Bu adam () beş sene önce Salih Bey () in yanında altı ay kadar kalmış () ancak kendini sığıntı gibi hissettiği için oradan ayrılmıştı () eli (bilgi yelpazesi.net) uzunca () güven duyulmayan biriydi.

Bu parçada parantezle gösterilen yerlere aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi getirilemez?

a) Virgül

b) Noktalı virgül

c) Kesme işareti

d) Tırnak işareti

e) Nokta

 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım ve noktalama yanlışı yapılmamıştır?

a) Türkçe’nin sorunları T.D.K’nin düzenlediği bu panelde tartışılacak.

b) Odada üç kişiydik: Ahmet, Selim ve ben…

c) Öff! artık bizi rahat bırak.

d) Telaşlı; ama sevimli, kırılgan; ama düzeyli biriydi.

e) Ortalık dağınıktı: hemen odayı toparlamaya başladım.

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde parantezle gösterilen yere iki nokta (:) getirilemez?

a) Daha yapılacak o kadar çok iş var ki () anlatamam.

b) Aklımda iki isim vardı () Hakan ve Coşkun

c) Bize şunları da söyledi () Çalışın ve kazanın.

d) Sözcük türleri şunlardır () İsim, sıfat, zamir…

e) Hemen arkadaşına seslendi () Rıdvan!

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti (?) getirilemez?

a) Yarın hangi sınava gireceğinizi bana mı soruyorsunuz

b) Kulağımın dibinde ne bağırıp duruyorsun

c) Gidip gitmeme konusunda bir karar verdi mi

d) Neden insanların çoğu tek taraflı düşünür

e) Bu konuda nasıl tepki göstermezsin, hayret doğrusu

 

9. Kimseyi küçümsemeyin (1) İnsanları dinlemeyi gayret edin (2) çocuklarınızı sonuna kadar (3) dikkatlice dinleyip (4) sakin bir şekilde, onlara düşünceleriniz belirtin (5)

Bu parçada numaralanmış yerlerden hangisine hiçbir noktalama işareti getirilmez?

a) 1            b) 2               c) 3          d) 4           e) 5

 

10.  Kalktı () ışığı yaktı. Sokaktan sesler geliyordu ()

() Aşkım simidi, akşam simidi ()

Yukarıdaki parçada aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisinin yeri yoktur?

a) (,)               b) (;)        c) (!)       d) ( -- )       e) (:)

 

CEVAP ANAHTARI

1.b    2.e    3.c    4.b    5.e    6.d    7.a   8.e    9.d    10.b

 

“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

.

2. **Yorum**
->Yorumu: cok güzel olmuş. hiç bir site bunu yapmaz.helal olsun brovo
->Yazan: ekrem.

>Yazan: ALI GÜRKAN ANLIAK
>Yorum:
Bence cevap anahtarlarini vermeseydiniz daha iyi olurdu biz kedimiz çözerdik..

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):

Yorum Yazı KAPA/AÇ


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Değerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazırladığımız binlerce yazı bulunmaktadır... Hassas davranmamıza karşın gözümüzden kaçan bazı yazılar telif hakkıyla korunuyor olabilir... Telif Hakkıyla korunan yazılarla karşılaşırsanız (KAYNAK GÖSTERMENİZ ŞARTIYLA) yazıların altındaki YORUM YAZ kısmına bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazılar derhal siteden kaldırılacaktır... Saygılarımızla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...