Sponsorlu Bağlantılar

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Türkçe Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

CÜMLE ÇEŞİTLERİ – CÜMLE TÜRLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULAR (4) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdakilerden hangisi bağlı cümledir?

a)      Böyle yatmak, somurtmak, hazin şeyler konuşmak, sana yakışmıyor.

b)      İnsanların üzerinde etkisi bakımından dört mevsimin en güzeli ilkbahardır.

c)      Bütün yıl gezmiş de şimdi iş bulmaya kalkışmış.

d)      Gariplikleri çok sever, dikkat çekmek için her şeyi yapardı.

 

2. “Kayıkçı, var gücüyle küreklere asıldı.” Cümlesinin yapısına göre çeşidi nedir?

a)      Basit

b)      Birleşik

c)      Sıralı

d)      Bağlı

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin anlamında olumsuzluk yoktur?

a)      Ne ders çalıştı ne de oyun oynadı.

b)      Onun bu konuda bilgisi yok değil.

c)      Günlerce ne aradı ne de sordu.

d)      Bu iş senin bildiğin gibi değil.

 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisi anlamca olumludur?

a)      Gelemeyeceğimizi söyleyemez misiniz?

b)      Gezimize siz de katılmaz mısınız?

c)      Ne kadar kabiliyetli olduğunu hiç bilmez miyim?

d)      Çalışsam da konuyu anlayamaz mıyım?

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisi yapısı bakımından farklıdır?

a)      Yanık sesiyle herkesi etkilerdi.

b)      Görünen köy kılavuz istemez.

c)      İstanbul seyahatimizde her şey bir harikaydı.

d)      Annemin, babamın, çocukların, hepsinin selamı var size.

 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisi biçimce olumsuz olduğu halde anlamca olumludur?

a)      Ben senin düşüncelerini yorumlayacak değilim.

b)      Günlerdir beklediğimiz halde ne gelen var ne giden.

c)      Derslerine her gün düzenli çalışıyor mu?

d)      Durup dururken gülmeye başlamasın mı?

 

7. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi eksiltili cümledir?

a)      İnsanın yere bakanındın, hayvanın göğe bakanından kork.

b)      Bacağı kısadan, sakalı köseden sakınmalı.

c)      Suyu getiren de (bilgi yelpazesi.net) bir, testiyi kıran da bir.

d)      Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan.

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisi, yükleminin çeşidine göre diğerlerinden farklıdır?

a)      Bize bir çay veya kahve içirmek için çok ısrar etti.

b)      Bu, Selçuklulardan kalma yegane eserdir.

c)      Pek az kimse buraya yeni bir sinema açıldığının farkında değildir.

d)      Masal anlatmak bazıları için tiryakiliktir.

 

9. Aşağıdakilerden hangisi anlamca olumlu bir cümledir?

a)      Amos’a gelip de buradaki surları ve tiyatro kalıntısını görmemek olmaz.

b)      Bu tepeden Marmara pek güzel görünmez.

c)      Ben de sizinle bu güzellikleri paylaşacak değilim.

d)      Zarar verdi diye bu kadar küçük çocuk dövülür mü?

 

10. Aşağıdakilerden hangisi olumlu bir cümle değildir?

a)      Yazarın bu konudaki görüşüne katılmamak mümkün değil.

b)      Gelişmiş ülkeler, ulaşım sorununu raylı sistemlerle çözümlemiş.

c)      Dünyanın hiçbir yerinde kara yolu taşmacılığını bizimki kadar önemseyen ülke yok.

d)      Demir yolunun gerekliliğini yetkililerin anlaması ve hayata geçirmesi lazım.

 

CEVAPLAR ANAHTARI

1.c    2.a    3.b    4.c    5.b    6.d    7.d   8.a    9.a    10.a

 

“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (HenüzYorumYapılmamış)

.

>Yazan: ...
>Yorum:
... .

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin delete tuşuna basın....

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):

Yorum Yazı KAPA/AÇ


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...

Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Mesnevi'den Hikayeler
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKALARI

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLAR

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

SAĞLIKLI YAŞAM

ROMAN HİKAYE ŞİİR