Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Tarih Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası > TC İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI (TC İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün temel ilkelerinden değildir?

A) Laiklik                                      C) Milliyetçilik                      E) Halkçılık

B) Milli Egemenlik                      D) Devletçilik

 

2. Herkesin kanun önünde eşit olması ve kimseye ayrıcalık tanınmaması aşağıdaki ilkelerden hangisiyle ilgilidir?

A) Laiklik

B) Devletçilik

C) Halkçılık

D) İnkılapçılık

E) Cumhuriyetçilik

 

3. Ait olduğu milletin varlığını sürdürmesi ve yüceltmesi için diğer bireylerle birlikte çalışmaya ve bu çalışmayı ve bilinci diğer kuşaklara da yansıtmaya denir.

Yukarıda verilen tanım Atatürk ilkelerinden hangisine aittir?

A) Halkçılık

B) Milliyetçilik

C) Cumhuriyetçilik

D) İnkılapçılık

E) Laiklik

 

4. Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumunun kurulması Aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisi ile doğrudan ilgilidir?

A) Laiklik

B) Milliyetçilik

C) Halkçılık

D) Devletçilik

E) Cumhuriyetçilik

 

5. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması, aşağıdaki ilkelerden hangilerinin doğrultusunda gerçekleşen bir uygulamadır?

A) Ulusçuluk - Devletçilik

B) Halkçılık - Devletçilik

C) İnkılâpçılık - Devletçilik

D) Cumhuriyetçilik — Halkçılık

E) Cumhuriyetçilik - Devrimcilik

 

6. Aşağıdakilerden hangisi Cumhuriyetçilik ilkesi ile doğrudan ilgili değildir?

A) Saltanatın kaldırılması

B) TBMM'nin açılması

C) Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi

D) Tevhid-i Tedrisat kanunu

E) Halifeliğin Kaldırılması

 

7. Teşkilat-ı Esasiye yer alan "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. " maddesi ile

I.  Laiklik

II. Cumhuriyetçilik

III.Halkçılık

İlkelerinden hangisi ya da hangileri vurgulanmıştır?

A) Yalnız ll

B) I ve ll

C) I ve lll

D) ll ve lll

E) I- II- III

 

8. Atatürk ilkelerinden hangisi diğerlerini de kapsayan bir yapıya sahiptir?

A) Cumhuriyetçilik

B) Milliyetçilik

D) İnkılâpçılık

C) Halkçılık

E) Laiklik

 

9.  Aşağıdakilerden hangisi Atatürk ilkelerinin ortak özellikleri içinde ver almaz?

A) Bir bütünü oluşturmaları

B) Akıl ve (bilgi yelpazesi. net) Bilimsellik

C) Bazı yabancı ideolojilerle benzerlik göstermesi

D) Çağdaşlaşmayı hedeflemesi

E) Milli egemenlik anlayışını benimsemesi

 

10. Türk Medeni Kanununun kabul edilmesi;

I. Laiklik

II. Halkçılık

III. Devletçilik

İlkelerinden hangileri ile ilgilidir?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) I ve II

D) II ve III

 

11.

I.    Medreselerin kapatılması

II.   Halifeliğin kaldırılması

III.  Saltanatın kaldırılması

Yukarıdaki gelişmelerden hangisi veya hangileri Cumhuriyetçilik ilkesi ile doğrudan ilgilidir?

A) Yalnız I

B) Yalnız III

C) II ve III

D) Yalnız II

 

12.

I.  Millet Mekteplerinin açılması

II. Yeni Türk Harflerinin kabulü

III.Türk Dil Kurumunun kurulması

Yukarıdaki gelişmelerden hangileri Milliyetçilik ilkesi esasına dayanır?

A) Yalnız I

B) I ve II

C) II ve III

D) Yalnız III

E) Hepsi

 

13. Milli mücadele döneminde Amasya Genelgesinde yer alan "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" maddesi

I. Cumhuriyetçilik

II. Halkçılık

III. Laiklik

İlkelerinden hangisi veya hangileri ile doğrudan ilgilidir?

A) Yalnız I

B) Yalnız I

C) I ve II

D) II ve III

 

14. Atatürk ilkelerinden hangisi diğerlerinin yaşama geçmesinde etkili olmuştur?

A) Milliyetçilik

B) Laiklik

C) Cumhuriyetçilik

D) İnkılapçılık

E) Devletçilik

 

15. Atatürk: "Memleket kesinlikle modern, uygar ve yenilikçi olacaktır. Bizim için bu hayat davasıdır. Bütün fedakarlığımızın verimli sonuç buna bağlıdır" sözü ile aşağıdakilerden hangisini vurgulamıştır?

A) Milli egemenlik anlayışı

B) Çağdaşlaşma

C) Ekonomik kalkınmayı

D) Uluslar arası barış ve hoşgörülü

E) Dış ülkelerin örnek alınacağı

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1. B

2. C

3. B

4. B

5. D

6. D

7. E

8. B

9. C

10. C

11. C

12. E

13. C

14. D

15. B

 

“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI ”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR ” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“İNKILAP TARİHİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI ” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

.

3. **Yorum**
->Yorumu: valla bunu kim yazdıysa çk tşk ederim projeme çok büyük katkıda bulunduu :D :)
->Yazan: Elifnur..

2. **Yorum**
->Yorumu: Tam çözmek istediğim sorulardı. Çok beğendim. Gerçekten zorluk derecesi ortaydı. orta derecede.
->Yazan: aysel Fenerli.

metin: ya hocam birinci dönem bu zor sorular yüzünden kaldim ya
isim:
evin.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...















Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Mesnevi'den Hikayeler
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKALARI

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLAR

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

SAĞLIKLI YAŞAM

ROMAN HİKAYE ŞİİR