Bilgiyelpazesi Net ÜYELİKSİZ BEDAVA BİLGİ KAYNAĞI Konu Anlatımlar, Test Soruları, Yazılı Soruları
Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

ROMAN HİKAYE ŞİİR

 

   

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

VEKTÖR, VEKTÖRLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (1) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.  vektörleri verildiğine göre bu vektörlerin skaler çarpımı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 4                                               B) 1                        C) -1

D) -4                              E) Hiçbiri

 

 

2.   vektörünün boyu kaç birimdir?

A) 5                                B) 4                        C) 3

D) 2                               E) 1

 

 

3.  3x+2y-1=0 doğrusunun doğrultman vektörü arasındakiler hangisidir?

 

 

4.

 ikililerine eşlenen serbest vektörlerin birbirine dik olması için x aşağı-dakilerden hangisine eşit olmalıdır?

A) 9                                B) 4                        C) -6

D)-9                               E) 2

 

 

5.  vektörleri birbiri-ne dik olduğuna göre a sayısı aşağıdakiler-den hangisine eşittir?

A) 9                                B) 6                        C) –4

D) –9                             E) 5

 

 

6.   vektörünün x ekseni ile yaptığı açı kaç derecedir?

A) 120                           B) 90                      C) 60

D) 45                             E) 30

 

 

7.  4x-3y+2=0 doğrusu ile   doğrusunun arasındaki açının cosinüsü aşa-ğıdakilerden hangisidir?

 

 

8. 3x-2y=5, 4x+6y=13 denklem sistemi bir vektörel  denklem halinde yazılırsa aşağıdakilerden hangisi elde edilir?

 

 

9.  Eş birimli dik koordinat sistemine göre yönlenmiş düzlemde

vektörleri veriliyor.

Bu iki vektörün, dik olması için  ne olmalıdır?

A) -1                              B) 3                        C)  2

D) 1                               E) -9

 

 

10. A=[2,-4], B=[8,-6]vektörleri veriliyor. xA+yB=[-4,-2] eşitliğini sağlayan x, y değerleri aşağıdakilerden hangisidir?

A) 1,-2                           B) 1,1                     C)  2,-1

D) 2,1                            E)2,2

 

 

11. A,B,C üç vektör olsun.

Aşağıdakilerden hangisi bir totoloji değildir?

 

 

12. A, B, C ve D uzayın farklı noktaları ise, önermesi aşağıdakilerden hangisini gerektirir? ((.) işlemi, skaler (bilgi yelpazesi.net) çarpımı (iç çarpımı) göstermektedir.)

 

 

13. Bir ABC  üçgeninde  alınıyor.

  şartına uyan Y noktalarının geometrik yeri nedir?

A) A dan [BC] ye çizilen dik bir doğru.

B) A dan [BC] ye çizilen paralel bir doğru.

C) [BC] çaplı bir çember.

D) A merkezli bir çember.

E) G ağırlık merkezinden [BC] ye çizilen pa-ralel bir doğru.

 

 

14.  ağırlık merkezleri aynı olan iki üçgen olan iki üçgen olduğuna göre;   vektörel toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

 

15.  uzayında herhangi bir  vektörleri ile;    olacak şekilde veriliyor.

Buna göre   skaler (iç) çarpımının değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

16.

ABC,  ağırlık merkezleri (kenar ortay-ların kesim noktaları) ortak iki üçgen oldu-ğuna göre,   vektörler toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

 

17.   vektörleri için;

olduğuna göre   vektörleri arasındaki açı kaç derecedir?

A) 30    B) 45   C) 60   D) 120   E) 150

 

18. Bir ABCD paralelkenerinin içinde,   olacak biçimde P ve Q noktaları alınıyor.

  olduğuna göre, ABCD paralelkenerinin IACI köşegeninin uzunluğu nedir?

A) 18                              B) 15                      C) 12

D) 9                                E) 6

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-D       2-A      3-D       4-A       5-C

 

6-E       7-C      8-D       9-D       10-C      11-A

 

12-B       13-B      14-A       15-A       16-B      17-C      18-D

 

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (HenüzYorumYapılmamış)

.

>Yazan: ...
>Yorum:
... .

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):


 
 


<<<TELIF HAKKI KONUSU (ALTTAKI KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...