Bilgiyelpazesi Net ÜYELİKSİZ BEDAVA BİLGİ KAYNAĞI Konu Anlatımlar, Test Soruları, Yazılı Soruları
Bilgiyelpazesi Net Ana Foto
SİTEDEKİ
KİŞİ SAYISI
Eğitim Öğretim Tüm Konular
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

ROMAN HİKAYE ŞİİR

 

   

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Matematik Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ÇARPANLARA AYIRMA İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI (3) (MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. a=-2b olduğuna göre,

nin değeri kaçtır?

A) –3                             B) –1                      C) 2

D) 4                               E) 6

 

 

2.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2a-b                          B) 2a-1                  C) 2a-2b

D) 2b-a                         E) 2b-1

 

 

3. m bir gerçel sayı olmak üzere

eşitliğini sağlayan p değeri kaçtır?

A) 2                                B) 3                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 

4.

olduğuna göre,

işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

5. a=1+b olduğuna göre,

  ün b türünden değeri aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

6.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) –1                             B) 1                        C) x-3b

D) y-3x                          E) y-3b

 

 

7.

  olduğuna göre,

ifadesinin değeri kaçtır?

 

 

8.

olduğuna göre, a.b çarpımı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) 6                                               B) 8                        C) 10

D) 12                             E) 14

 

 

9.

işleminin sonucu kaçtır?

 

 

10.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

11. a<b olmak üzere,

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

12.

a-b=b-c=5

olduğuna göre,

a²+c²-2b²

işleminin sonucu kaçtır?

A) 50                             B) 45                      C) 40

D) 35                             E) 30

 

 

13.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) -1                               B) –a                      C) 1

D) a                               E) a²

 

 

14.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

15.

olduğuna göre, a+b toplamı kaçtır?

A) 2                                B) 3                        C) 4

D) 5                               E) 6

 

 

16.

  olduğuna göre,

işleminin sonucu kaçtır?

A) 95                             B) 96                      C) 97

D) 98                             E) 99

 

 

17.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) xy                              B) 2x                      C) 2y

D) -2x                            E) -2y

 

 

18.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2a                             B) a +1                  C) a -1

D) a² -1                         E) a² +1

 

 

19. Kareleri farkı 6 olan a ve b sayılarının her birinden 2 çıkarılırsa, yeni sayıların kareleri farkı 18 olmaktadır.

Buna (bilgi yelpazesi.net) göre a+b toplamı kaçtır?

A) -6                              B) -3                       C) -2

D) 3                               E) 6

 

 

20.  olduğuna göre,

ifadesinin a türlünden eşiti aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2(a+1)                                      B) 2a+3                 C) 3(a-2)

D) 3a –2                       E) 3(a+2)

 

 

21.

olduğuna göre, a.b kaçtır?

 

 

22.

olduğuna göre, a+b toplamı kaçtır?

A) 10    B) 12    C) 14    D) 16   E) 18

 

 

23.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) a-b-2c                      B) a-b+2c              C) a+b+2c

D) a-b-c                         E) a+b+c

 

 

24.

ifadesinin sadeleştirilmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

 

 

25.

olduğuna göre, x kaçtır?

A) 5                                               B) 4                        C) 3

D) 2                               E) 1

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1-C      2-E      3-C     4-D      5-B      6-D     7-E

 

8-A      9-E      10-A     11-E      12-A      13-D      14-C      15-C

 

16-D      17-E     18-B     19-C     20-A      21-B      22-C     23-A     24-A      25-E

 

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

“MATEMATİK DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
EĞİTİM ÖĞRETİM İLE İLGİLİ BELGELER
” SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (1)

.

->Yazan : beyza
->Yorumu: bence çok iyi bir site hemen farkedebiliyorsun zaten yariyazilim var çççççooooooo oook kkkkkk ttttttteeee essssseeee kkkkkkkküüüüüüüürr rrrrrrlllllleeeee rrrrrrrr.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Değerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazırladığımız binlerce yazı bulunmaktadır... Hassas davranmamıza karşın gözümüzden kaçan bazı yazılar telif hakkıyla korunuyor olabilir... Telif Hakkıyla korunan yazılarla karşılaşırsanız (KAYNAK GÖSTERMENİZ ŞARTIYLA) yazıların altındaki YORUM YAZ kısmına bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazılar derhal siteden kaldırılacaktır... Saygılarımızla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...