Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Fen Ve Teknoloji Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (5) (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

I. Kıl kökleri

II. Yağ bezleri

III. Ter bezleri

Yukarıdakilerden hangisi alt deride yer alır?

A) Yalnız I                                     B) I - II

C) II - III                                         D) I -II -III

 

2. Görüntü gözün hangi bölümünde oluşur?

A) İris

B) Sert tabaka

C) Retina

D) Omur ilik soğanı

 

3. Dilin ucu hangi tadı alır?

A) Tatlı                                          B) Tuzlu

C) Ekşi                                         D) Acı

 

4. İstek dışı hareketlerimizin kontrol merkezi neresidir?

A) Beyin                                        B) Beyincik

C) Omurilik                                  D) Omurilik soğanı

 

5. İstemli hareketlerin kontrol merkezi neresidir?

A) Omurilik

B) Omurilik soğanı

C) Beyincik

D) Beyin

 

6. Aşağıdakilerden hangisi hormon salgılamaz?

A) Troid bezi

B) Pankreas

C) Hipofiz

D) Tükrük bezi

 

7. İnsülin hormonu eksikliğinde hangi hastalık görülür?

A) Cücelik                                    B) Devlik

C) Şeker hastalığı                      D) Guatr

 

8. Mikroplara ve mikrop zehirlerine karşı vücutta oluşan madde nedir?

A) Alyuvar                                     B) Antikor

C) Toksin                                     D) Aşı

 

9. Serum nerede üretilir?

A) Hayvan kanında

B) Laboratuarda

C) İnsan vücudunda

D) Bitkilerde

 

10. Guatr hastalığı, hangi bezin iyi çalışmaması ile ortaya çıkar?

A) Tiroid                                        B) Pankreas

C) Hipofiz                                     D) Böbrek üstü

 

11. Aşağıda duyu organlarımızdan hangisi basınç ve sıcaklık duyusunu algılar?

A) Burun

B) Kulak

C) Dil

D) Deri

 

12.

I.      Ağ tabaka

II.     Damar tabaka

III.    Sert tabaka

Yukarıda gözün tabakaları verilmiştir.

Dıştan içe doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) I - II - III                                     B) III - II - I

C) II - I - III                                     D) I - III - II

 

13.

I.      Cisimlerden gelen ışığın göz merceğinde kırılması

II.     Cismin görüntüsünün sarı leke üzerine düşmesi

III.    Cisimden gelen ışığın camsı cisimden geçmesi

Yukarıda bir cismin görüntüsü oluşurken gözdeki olaylar verilmektedir.

Bu olayların oluş sırası aşağıdakilerden hangisidir?

A) I - II - III                                     B) II - III -I

C) I - III - II                                     D) III -I – II

 

14. Kulağın, denge duyusunu algılayan kısmı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kulak zarı

B) Yarım daire kanalları

C) Salyangoz

D) Çekiç, örs, üzengi kemikleri

 

15.

I.      Sesin toplanıp kuvvetlendirilmesi

II.     Salyangoz kanaldaki işitme duyusu hücrelerinin titreşmesi

III.    Çekiç, örs, üzengi kemiklerinin (bilgi yelpazesi.net) titreşmesi

Yukarıda kulağın sesleri algılaması sırasında olaylar yazılmıştır.

Bu olayların doğru sırası aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

A) I - III - II                                     B) III - II - I

C) II - I -III                                      D) I - II -III

 

16. Aşağıda duyu organları çiftlerinden hangilerinde algılama kimyasal özellik gösterir?

A) Göz - kulak

B) Kulak - burun

C) Burun - dil

D) Dil - deri

 

17. Bir cismin kokusunun alınabilmesi, aşağıdaki koşullardan hangisine bağlıdır?

A) Cisimlerin sinir uçlarında basınç oluşturmasına

B) Mutlaka atom tanecikleri halinde olmaları

C) Parçacıkların burnun ıslak zarı üzerine ulaşıp çözünmesine

D) Dilin üstüne ve burnun içine aynı anda ulaşabilmesine

 

18. Sinir sisteminin zihinsel faaliyet merkezi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Beyin

B) Omurilik soğanı

C) Beyincik

D) Omurilik

 

19. Aşağıdaki olaylardan hangisi refleks faaliyeti değildir?

A) Elimize iğne batınca çekmemiz

B) Ayağımız gıdıklanınca çekmemiz

C) Koşu yapmamız

D) Gözümüze bir cisim gelince gözümüzü kapatmamız

 

20. Diz kapağının altına vurulunca fırlaması gibi refleksler aşağıdaki sinir merkezinin hangisinden yönetilir?

A) Beyin

B) Omurilik

C) Omurilik soğanı

D) Beyincik

 

21. Aşağıdaki hormonlardan hangisi hipofiz salgısıdır?

A) Tiroksin

B) Kortizon

C) İnsülin

D) Büyüme hormonu

 

22. Diyabet (Şeker hastalığı) aşağıdaki iç salgı bezlerinden hangisinin faaliyeti ile ilgilidir?

A) Troid                                         B) Hipofiz

C) Epifiz                                        D) Pankreas

 

23. Aşağıdaki hormonlardan hangisi panik veya heyecan hormonu olarak da adlandırılır?

A) Adrenalin

B) Kortizon

C) Glukagon

D) İnsülin

 

24. Aşağıdakilerden hangisinde vücudun kazandığı bağışıklık en kısa sürelidir?

A) O hastalığı geçirmekle

B) Vücut kuvvetli iken alınan mikropların yok edilmesiyle

C) Aşılanma yoluyla

D) Serum yoluyla

 

25. Guatr hastalığı, hangi bezin iyi çalışmaması ile ortaya çıkar?

A) Troid

B) Pankreas

C) Hipofiz

D) Böbrek üstü

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1. D      2. B      3. A      4. D      5. D      6. D      7. C

 

8. B      9. A      10. A      11. D      12. D      13. C      14. B      15. A

 

16. C      17. C      18. A      19. C      20. B      21. D      22. D      23. A       24. D      25. A

 

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (HenüzYorumYapılmamış)

.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...

Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

SAĞLIKLI YAŞAM

ROMAN HİKAYE ŞİİR