Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Fen Ve Teknoloji Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

SES VE IŞIK, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.Soru

Hangi cisim ışığı tam olarak geçirmez?

A) Taş

B) Cam

C) Naylon

D) Su

 

2.Soru

Şimşek çaktıktan 5 saniye sonra gök gürültüsü duyuluyorsa, şimşeği oluşturan bulutla aramızda kaç metre uzaklık vardır?

A) 2000

B) 2120

C) 1600

D) 1700

 

3.Soru

Çevremizdeki seslerin özellikleri nelerdir?

A) Sesin şiddeti, sesin yüksekliği, sesin tınısı

B) Sesin tınısı

C) Sesin yüksekliği, sesin şiddeti

D) Sesin şiddeti, sesin tınısı

 

4.Soru

Ses kaynakları çok hızlı titreşince oluşan ses nasıldır?

A) İnce

B) Zayıf

C) Kuvvetli

D) Kalın

 

5.Soru

Orta kulak oval pencere ile nereye bağlanır?

A) Beyine, diğer kulağa

B) Diğer kulağa

C) İç kulağa

D) Dış kulağa, iç kulağa

 

6.Soru

Hangi cisimde ışık kırılmaz

A) Ayna

B) Büyüteç

C) Gözlük

D) Dürbün

 

7.Soru

Su dolu bir bardağın içine batırılan bir çay kaşığı neden kırılmış gibi gözükür?

A) Bardağın yapısından

B) Kaşığın yapısından

C) Suyun kaldırma kuvvetinden

D) Işığın kırılmasından

 

8.Soru

Işık değişik maddelerdeki hızının sıralaması hangi sıkta doğru verilmiştir?

A) Katı-sıvı-boşluk-gaz

B) Boşluk-gaz-sıvı-katı

C) Sıvı-gaz-katı-boşluk

D) Katı-sıvı-gaz-boşluk

 

9.Soru

Düzlem ayna ile ışığın gelme doğrultusu arasında 60˚ açı vardır.

Bu durumda ışığın yansıma açısı kaç derecedir?

A) 60

B) 30

C) 15

D) 0

 

10.Soru

I.      kendiliğinden ışık yayma

II.     ışığı yansıtabilme

II.     ışığı soğurabilme

Cisimler yukarıdaki verilen hangi özelliklerden dolayı görülebilir?

A) Yalnız I

B) I ve II

C) I ve III

D) II ve III

 

11.Soru

Aşağıdakilerden hangisi ışığın maddeler üzerinde meydana getirdiği bir değişiklik değildir?

A) Çamaşırların rengini soldurur.

B) Meyveleri olgunlaştırır.

C) Etrafın aydınlanmasını sağlar.

D) İnsanların tenini bronzlaştırır.

 

12.Soru

Şimşek çaktıktan 6 saniye sonra gök gürültüsünü duyduğumuza göre,şimşeği oluşturan bulutla aramızda kaç metre uzaklık vardır?

A) 240

B) 2040

C) 1462

D) 340

 

13.Soru

Işığı kolayca geçiren maddelere saydam madde denir.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi saydam madde değildir?

A) Cam

B) Hava

C) Tahta

D) Su

 

14.Soru

Yeşil renkli bir cismin üzerine kırmızı ışık düşürüldüğünde bu cismin rengi nasıl görünür?

A) Sarı

B) Siyah

C) Beyaz

D) Kırmızı

 

15.Soru

Gözümüzde bulunan, çok ışık gelince küçülüp az ışık gelince büyüyen kısma ne ad verilir?

A) Göz merceği

B) Ağ tabaka

C) Sar1 leke

D) Göz bebeği

 

16.Soru

Ses en hızlı nerede yayılır?

A) Suda

B) Çelikte

C) Havada

D) Gazda

 

17.Soru

Genliği yüksek olan ses hangisidir?

A) İnce

B) Bas ses

C) Kalın

D) Hafif

 

18.Soru

Işık havada kaç km hızla gider?

A) 30000

B) 300000

C) 25000

D) 250000

 

19.Soru

Kulağın hangi bölümü örs, çekiç ve üzengi kemiklerinden oluşmuştur?

A) Dış kulak

B) Orta kulak

C) İç kulak

D) Kulak kepçesi

 

20.Soru

Hangi sesleri birbirinden ayırt etmemizi sağlayan özelliklerden değildir?

A) Sesin tınısı

B) Sesin şiddeti

C) Sesin enerjisi

D) Sesin yüksekliği

 

21.Soru

Aşağıdakilerden hangisi sesi en fazla iletir.

A) Katı

B) Gaz

C) Sıvı

D) Boşluk

 

22.Soru

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Ses en hızlı boşlukta yayılır.

B) Ses en hızlı katılarda yayılır.

C) Ses katılardan (bilgi yelpazesi.net) sonra en hızlı sıvılarda yayılır.

D) Ses katılardan ve sıvılardan sonra en hızlı gazlarda yayılır.

 

23.Soru

680 metre uzağındaki bir dağ yamacına doğru bağıran dilek, kaç sn sonra sesinin yankısını duyar? (Sesin havadaki hızını 170 m/sn olarak kabul ediniz)

A) 1

B) 6

C) 46

D) 8

 

24.Soru

Aşağıdakilerden hangisi saydamdır?

A) Taş

B) Metal

C) Cam

D) Karton

 

25.Soru

Aşağıdakilerden hangisi sesin bir madde içindeki yayılma hızını etkiler?

A) Maddenin boyunun uzun oluşu

B) Ses kaynağının büyük oluşu

C) Sesin ince yada kalın oluşu

D) Sesin içinde yayıldığı maddenin tanecikleri arasındaki uzaklık

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1A,     2D,     3A,     4A,     5C,     6A,     7D,

 

8B,     9A,     10B,     11C,     12B,     13C,     14A,     15D,

 

16B,     17A,     18B,     18B,     20C,     21A,     22A,     23D,     24C,     25D

 

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

.

2. **Yorum**
->Yorumu: gerçekten çok işime yaradı çok güzel ve kaliteli bir site teşekkür ederiz .
->Yazan: cansu.

1. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel ve başarıl bir web sayfasıymış
->Yazan: sadık.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...

Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKALARI

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLAR

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

SAĞLIKLI YAŞAM

ROMAN HİKAYE ŞİİR