Sponsorlu Bağlantılar

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Fen Ve Teknoloji Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

MADDE, MADDENİN YAPISI, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.Soru

Bitki yaprakları üzerinde bahar sabahları oluşan su damlacıklarına ne ad verilir?

A) çiğ

B) Sis

C) Yağmur

D) Kırağı

 

2.Soru

Aşağıdakilerden hangisi maddedir?

A) Işık

B) Ses

C) Hava

D) Elektrik

 

3.Soru

Aynı cins atomlardan oluşan saf maddeye ne ad verilir

A) Birleşik

B) Atom

C) Saf madde

D) Element

 

4.Soru

Kar yağdığında yollara tuz serpilir. Bu işlem hangi sebeple yapılır?

A) Kardan buz olsun diye

B) Donmayı sağlamak için

C) Kaynamayı azaltmak için

D) Erimeyi kolaylaştırmak için

 

5.Soru

Cam vazo, cam, cam bardak, pencere camı hangisi cisimdir?

A) Cam vazo, cam

B) Yalnız cam

C) Cam, cam bardak, pencere camı

D) Cam vazo, cam bardak, pencere camı

 

6.Soru

Sıvı maddelerin kütlesi hangi araç ile ölçülür?

A) Terazi

B) Litre

C) Metre

D) Cetvel

 

7.Soru

Su 6 derecede eriyorsa kaç derecede donması beklenir?

A) 12

B) 5

C) 7

D) 6

 

8.Soru

Aşağıdakilerden hangisi yarısaydam bir maddedir?

A) Buzlu cam

B) Hava

C) Su

D) Gözlük camı

 

9.Soru

Aşağıdaki maddelerden hangisi karışım değildir?

A) çelik

B) şeker

C) Gazoz

D) Ayran

 

10.Soru

Aşağıdakilerin hangisi maddenin ölçülebilir özelliğidir?

A) Hacim

B) Tat

C) Koku

D) şekil

 

11.Soru

Ham petrolün damıtıldığı tesislere ne ad verilir?

A) Santral

B) Reaktör

C) Rafineri

D) Jeneratör

 

12.Soru

I.      yarı saydam maddeler inceltilirse ışığı daha fazla geçirir.

II.     saydam maddelerin kalınlıkları artarsa ışığı daha az geçirir.

III.    saydam maddeler renklendirildikçe ışığı daha az geçirir

Hangileri doğrudur?

A) I ve II

B) I ve III

C) II ve III

D) I,II ve III

 

13.Soru

Naftalin katı halde açık bir ortama bırakıldığında kokusu duyulur.

Bu olayın nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Donma

B) Erime

C) Süblimleşme

D) Yoğunlaşma

 

14.Soru

Aşağıdakilerden hangisi katı olmasına rağmen konulduğu kabın şeklini alır?

A) Alçı

B) Su

C) Bilgisayar

D) Ayran

 

15.Soru

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Maddelerin erime ve donma dereceleri aynıdır.

B) Su 0ºC’de donar.

C) Gazlar soğuyarak yoğunlaşır.

D) Su, sadece kaynama noktası sıcaklığında buharlaşır

 

16.Soru

Aşağıdakilerden hangisi hiçbir maddenin cinsi hakkında kesinlikle fikir vermez?

A) Koklamak

B) Tadına bakmak

C) Hacmini hesaplamak

D) Yoğunluğunu bulmak

 

17.Soru

Aşağıdakilerden hangisi bir karışım değildir?

A) Su

B) Çelik

C) Ayran

D) Petrol

 

18.Soru

Kar yağdığında yollara tuz serpilir.

Bu işlem hangi sebeple yapılır?

A) Kardan buz olsun diye

B) Donmayı sağlamak için

C) Kaynamayı azaltmak için

D) Erimeyi kolaylaştırmak için

 

19.Soru

Hangisi maddenin ölçülebilir özelliklerindendir?

A) Saydamlığı

B) Kütlesi

C) Sertliği

D) Rengi

 

20.Soru

Aşağıdaki olaylardan hangisi kimyasal değişme değildir?

A) sütün (bilgi yelpazesi.net) kaynaması

B) sütün ekşimesi

C) sütten peynir elde edilmesi

D) sütten yoğurt elde edilmesi

 

21.Soru

Hangisi element değildir?

A) Demir

B) Hidrojen

C) Su

D) Oksijen

 

22.Soru

Aküdeki enerjinin çeşidi nedir?

A) Kinetik

B) Fiziksel

C) Potansiyel

D) Kimyasal

 

23.Soru

Güneş'te meydana gelen büyük enerji uzaya hangi yolla yayılır?

A) Işıma ile

B) İletim ile

C) Maddeler yardımı ile

D) Bitkilerin depo etmeleri ile

 

24.Soru

Aşağıdaki taneciklerden hangisi atomda bulunmaz?

A) Proton

B) Elektron

C) Nötron

D) Molekül

 

25.Soru

Havada %78 oranında bulunan gaz aşağıdakilerden hangisidir?

A) Karbondioksit

B) Oksijen

C) Su buharı

D) Azot

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1A,     2C,     3D,     4D,     5D,     6B,     7A,

 

8A,     9B,     10A,     11C,     12D,     13C,     ,     15D,

 

16C,     17A,     18D,     19B,     20A,     21C,     22D,     23A,     24D,     25D

 

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar



8. **Yorum**
->Yorumu: Allah razı olsun kardeşşş
->Yazan: furkan.

7. **Yorum**
->Yorumu: Bende emegi gecen herkeze cok tesekur ediyorum Yu
->Yazan: Emel..

6. **Yorum**
->Yorumu: gerçekten çok güzel bir site emeği geçen herkese çok teşekkürler 
->Yazan: rukiye.

5. **Yorum**
->Yorumu: ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİ GEÇEN HERKESDEN 
->Yazan: teşekkürler.

4. **Yorum**
->Yorumu: emegi geçen herkeze sonsuz teşşekkür ederim ellerinize sağlık çok güzel olmuş çok teşekkürler 
->Yazan: neslihan .

->Yazan : Melike
->Yorumu: çok güzel olmus elleri saglik yapanlara..

->Yazan : hamdiye
->Yorumu: çok güzel hazirlayanlar ra honsuz tesekkür ederim kankeytalar*.

>Yazan: melike
>Yorum:
ÇOOOOOOOOOOOOOOK GÜÜÜÜÜÜZEEEEEEL BIIIR SITEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE BEN ÇOK BEGENIYORUM GREAT=HARIKA.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...

Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Mesnevi'den Hikayeler
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKALARI

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLAR

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

SAĞLIKLI YAŞAM

ROMAN HİKAYE ŞİİR