Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Fen Ve Teknoloji Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

ELEKTRİK KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (ELEKTRİK DEVRELERİ) (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.

Yukarıda verilen elektrik devresinde ampulün parlaklığını önce artırıp, belli süre sonra parlaklığını tekrar azaltmak için sırasıyla hangi işlemler yapılmalıdır?

A) Reosta bir süre bekledikten sonra önce  -x yönünde, sonra  +x  yönünde hareket ettirilmelidir

B) Reosta  +x  yönünde hareket ettirilip bir süre bekledikten sonra  -x  yönünde hareket ettirilmelidir

C) Reosta bir süre bekledikten sonra önce  +x yönünde, sonra  -x  yönünde hareket ettirilmelidir

D) Reosta  –x  yönünde hareket ettirilip bir süre bekledikten sonra  +x yönünde hareket ettirilmelidir

 

3.

Aynı metalden yapılmış, kalınlıkları eşit olan şekildeki K, L, M tellerinin dirençleri arasındaki ilişki nasıldır?

A) K>L>M                                                     B) M>K>L

C) L>M>K                                                    D) M>L>K

 

4.

Yukarıdaki sembolik gösterimi verilen elektrik devresi hangisidir?

 

5.    I. Pil        II. Duy     III. Ampul      IV. İletken tel          V. Anahtar

Basit bir elektrik devresi kurabilmek için yukarıda verilen devre elemanlarından en az kaçının kullanılması yeterli olur?

A) 2                                                               B) 3

C) 4                                                                              D) 5

 

6.

Yukarıdaki şekiller aynı maddeden yapılmış olup uzunlukları eşittir.

Hangi şeklin direnci en küçüktür?

A) Kare                                                         B) Daire

C) Üçgen                                                     D) Dörtgen

 

7. Hangisi maddelerin elektrik enerjisinin iletimine karşı gösterdiği zorluğu ifade eder?

A) Anahtar                                                   B) Direnç

C) Duy                                                          D) Yalıtkan

 

8.

Yukarıdaki basit elektrik devresinde ampulün parlaklığını artırmak için (?) işaretli yere hangisi eklenmelidir?

A) Ampul                                                      B) Direnç

C) Anahtar                                                   D) Pil

 

9. Aşağıdaki gösterimlerden hangisi yanlıştır?

 

10. Eşleştirmelerden hangisi yanlış yapılmıştır?

 

11.

Yukarıdaki hangi iki harfin direnci birbirine eşittir?

A) C-G                                                          B) C-E

C) G-E                                                          D) E-U

 

12.

Şeyma, yukarıdaki gibi 4 farklı elektrik devresi kurarak ampulü yakmak istiyor.

Şeyma’nın kurduğu bu elektrik devrelerinden kaç tanesi doğrudur?

A) 1                                                               B) 2

C) 3                                                                              D) 4

 

13. Hangisi elektrik çarpmalarına karşı alınabilecek bir önlemdir?

A) Yıpranmış priz, fiş veya kablo kullanmak

B) Elektrikli aletleri çalışır durumdayken hareket ettirmek

C) Bozuk olan cihazları tamir etmeye çalışmak

D) Elektrikli aletleri kullanılmadıkları zaman kapalı tutmak

 

14. Hangi elektrik devresindeki ampul ışık verir?

 

15. Hangi devredeki ampul en parlak yanar?

 

 

16. ve 17. soruları aşağıdaki şekillere göre cevaplandırınız

 

 

16. Telin kesitinin, ampulün parlaklığına etkisini araştırmak isteyen bir kişi, hangi iki maddeyi kullanmalıdır?

A) K-L                                                            B) M-N

C) N-P                                                          D) M-P

 

17. Telin uzunluğunun, ampulün parlaklığına etkisini araştırmak isteyen bir kişi, hangi iki maddeyi kullanmalıdır?

A) K-N                                                          B) L-M

C) K-P                                                          D) L-N

 

 

18. ve 19. soruları aşağıdaki tabloya göre cevaplandırınız

 

18. İletkenin direncinin iletkenin uzunluğuna bağlı olarak nasıl değiştiğini test etmek isteyen bir gözlemci hangi iki teli karşılaştırmalıdır?

A) K-L                                                            B) L-M

C) M-N                                                         D) K-N

 

19. İletkenin direncinin iletkenin cinsine bağlı olarak nasıl değiştiğini test etmek isteyen bir gözlemci hangi iki teli karşılaştırmalıdır?

A) K-L                                                            B) L-M

C) M-N                                                         D) K-N

 

20.

Bir gözlemci telin cinsinin ampulün parlaklığına etkisini araştırmak istiyor.

Bunun için yukarıda verilen devreye ek olarak hangi devreyi kullanmalıdır?

 

21.

Hande yukarıdaki iki devreyi kurduktan sonra ampullerin parlaklıklarının aynı olmadığını fark etmiştir.

Bunun nedeni olarak;

I. Kullanılan telin cinsi

II. Kullanılan telin kesiti

III. Kullanılan telin uzunluğu

hangisi ya da hangileri gösterilebilir?

A) Yalnız I                                                     B) Yalnız III

C) I ve II                                                        D) II ve III

 

22.

Burcu, Şekil-1’deki devre parçasını kurduktan sonra K-L uçları arasına Şekil-2’deki aynı maddeden yapılmış iletkenleri ayrı ayrı bağlıyor. Her (bilgi yelpazesi.net) üç durumda da ampulün parlaklığını gözleyip karşılaştırıyor.

Burcu’nun bu deneyi yaparak varmak istediği asıl sonuç hangisidir?

A) Ampulün parlaklığı iletkenin uzunluğuna göre değişir.

B) Bir iletkenin direnci iletkenin kalınlığına göre değişir.

C) Ampulün parlaklığı iletkenin kalınlığına göre değişir.

D) Bir iletkenin direnci iletkenin uzunluğuna göre değişir.

 

23.

Yukarıdaki şekilde verilen elektrik devresinde kablonun X ucu, metal çubuğun K ucuna bağlanıyor.

Ampul parlaklığının en fazla olabilmesi için kablonun Y ucu metal çubuğun hangi ucuna bağlanmalıdır?

A) L                                                               B) M

C) N                                                              D) R

 

24.

Feyza, bir iletkenin direncinin iletkenin uzunluğuna bağlı olarak nasıl değiştiğini test etmek istiyor.

Bunun için aynı maddeden yapılmış ve kalınlıkları eşit olan yukarıdaki tellerden hangi ikisini karşılaştırmalıdır? (Bölmeler arası uzaklıklar eşittir)

A) I ve II                                                        B) I ve IV

C) II ve III                                                      D) II ve IV

 

25.  “Kütle- Kilogram” arasındaki ilişki, direnç ile aşağıdakilerden hangisi arasında vardır?

A) Direnç ölçer                                           B) Ampul

C) Reosta                                                   D) Ohm

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1. D   3. D    4. C   5. B   6. A   7. B

 

8. D   9. A   10. A   11. C   12. B   13. D   14. C   15. D

 

16. B    17. A   18. A   19. C   20. D   21. B   22. B   23. A   24. C   25. D

 

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

..

9. **Yorum**
->Yorumu: İyşallah oğretmenden 100 alırım çok ğüzel sorular
->Yazan: emre.

8. **Yorum**
->Yorumu: çok güzel sorular hazırlamışsınız umarım yaptığım çalışmayı hocam beğenir
->Yazan: demet ..

7. **Yorum**
->Yorumu: yav kardeşim süper ya 
->Yazan: Mehmet.

6. **Yorum**
->Yorumu: Bence çok güzel olmuş elinize sağlık bu benim yarınki sınavım için + puan olacak inşallah
->Yazan: Yorumsuz....

->Yazan   : selican
->Yorumu: çok beğendim umarım hocam beğenir hemde perfonmas ödevi.

->Yazan   : ecem eda
->Yorumu: çok gzl site hep bu sitedenbakıyorum teşekkü ederim çok yüksek notlar aldım bnun sayesinde <3 :).

->Yazan   : yasemin
->Yorumu: spr proje ödevimi burdan yaptım umarım hocam bgnr.

->Yazan   : öznur
->Yorumu: bencede mantıklı sorular umarım fen hocam sorularımı beğenir :).

>Yazan: karya erdogan
>Yorum:
çok güzel ve mantikli sorular hazirlamissiniz umarim yaptigim calismayi hocam begenir.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...















Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKALARI

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLAR

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

SAĞLIKLI YAŞAM

ROMAN HİKAYE ŞİİR