Bilgiyelpazesi Net ÜYELİKSİZ BEDAVA BİLGİ KAYNAĞI Konu Anlatımlar, Test Soruları, Yazılı Soruları
Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

ROMAN HİKAYE ŞİİR

 

   

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Fen Ve Teknoloji Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

DUYU ORGANLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdakilerden hangisi kulağın kısımlarından değildir?

A) Üzengi                                     B) Östaki borusu

C) Arka oda                                 D) Örs

 

2.

I. Ses dalgalarını toplayıp kulağa iletir.

II. Tozları tutan salgı salgılar.

III. Uç kısmında kulak zarı bulunur.

Yukarıdaki bilgiler kulağın hangi kısmı ile ilgilidir?

A) Kulak yolu                               B) Orta kulak

C) İç kulak                                    D) Salyangoz

 

3.Dış ortamdan gelen ses dalgalarının karşılaştığı ilk kısım hangisidir?

A) Kulak zarı                                B) Örs

C) Üzengi                                     D) Östaki borusu

 

4.Östaki borusu aşağıda verilen hangisi ile bağlantılıdır?

A) Yutak - İç kulak

B) Yutak - Orta kulak

C) Dış kulak - Orta kulak

D) İçkulak - Salyangoz

 

5.Çevremizdeki ses dalgalarını toplayıp kulağın iç kısımlarına ileten yapı hangisidir?

A) Kulak memesi

B) Kulak kepçesi

C) Kulak zarı

D) Kulak yolu         

 

6.İşitme ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisinde doğru sıralama yapılmıştır?

A) Kulak yolu-Kulak zarı-Çekiç-Örs-Üzengi-İç kulak sıvısı - Beyin

B) Kulak zarı-Kulak yolu-Çekiç-Örs--İşitme siniri-İç kulak sıvısı-Beyin

C) Kulak kepçesi-Kulak zatı-Yarım daire kanalları-İç kulak sıvısı-salyangoz

D) Çekiç-Örs-Üzengi-Yarım daire kanalları-İç kulak-Orta kulak-Beyin

 

7.Vücudumuzdaki dengeyi aşağıdakilerden hangisi ile sağlarız?

A) Salyangoz

B) Yarım daire kanalları

C) Dalız

D) Üzengi

 

8.Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Mikroplar ağızdan girerek orta kulakta iltihaba yol açarlar.

B) Orta kulak iltihabına sadece dış kulak yoluyla gelen mikroplar sebep olur.

C) Orta kulak iltihabı tedavi edilmezse kulak zarı delinir.

D) Orta kulak iltihabı çınlama ve ağrıya sebep olur.

 

9.Aşağıdakilerden hangisi dile ait bilgilerden değildir?

A) Tat alma organıdır.

B) Yüzeyi pürüzsüzdür.

C) Kaslardan yapılmıştır.

D) Tat alma cisimcikleri vardır.

 

10.Dilin en uç kısmı ile hangi tadı alırız?

A) Ekşi                                          B) Tuzlu

C) Acı                                            D) Tatlı

 

11.Dilin ucu kuru olunca cisimlerin tadını alamamamızın sebebi hangisidir?

A) Sinir uçları yıprandığı için

B) Kaslar kasıldığı için

C) Cisimler tükürük sıvısında çözünmedikleri için

D) Duyu hücreleri hissizleştiği için

 

12.

I.      Dilin ucu -Tatlı

II.     Orta kenarla- Tuzlu

III.    Arka - Ekşi

IV.   Arka kenarlar- Acı

Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

A) I - III                                           B) I - II

C) I - II - III                                     D) I - II - III - IV

 

13.

I.      Kulak zarının iki tarafındaki basıncı eşitler.

II.     Normal halde kapalıdır.

Yukarıdaki bilgiler aşağıdakilerden hangisi için doğrudur?

A) Korti organı                             B) İç kulak

C) Östaki borusu                        D) Orta kulak

 

14. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Koku algılaması olmaz ise tat alamayız.

B) Besinlerin tadı yalnız dil ile alınmaz.

C) Tat tomurcukları tek tada duyarlıdır.

D) Dört temel tat şekli vardır.

 

15.Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) İnsanın kokuya karşı duyarlılığı çok iyi gelişmiştir.

B) insanda 10 milyon koku alma hücresi vardır. 

C) koku alıcıları (bilgi yelpazesi.net) sürekli çalışır.

D) Burun boşluğunun üst kısmında koku alıcıları bulunur.

 

16.Aşağıdakilerden hangisi duyu organı değildir?

A) Dil                                             B) Kulak

C) El                                              D) Deri

 

17.Aşağıdakilerden hangisi burnun görevlerinden değildir?

A) koku duyumunu sağlar

B) akciğere giden havayı ısıtır

C) toz ve mikropları tutar

D) Fazla karbondioksiti tutar

 

18.

I.      Toz ve mikroplar tutulur.

II.     Üst kısımda koku alma alanı bulunur.

III.    Havayı ısıtır ve nemlendirir.

Yukarıdakilerden hangisi burun için doğrudur?

A) Yalnız I                                     B) I,II

C) II,III                                           D) I,II,III

 

19. Aşağıdakilerden hangisi burnun yapısında bulunmaz?

A) Bozguncuk kemikleri

B) Koku sinirleri

C) Kalbur kemiği

D) Burun kemiği

 

20.

I.      Cisimlerden dağılan küçük moleküllerin burnun ıslak zarında erimesi sonucu koku alırız.   

II.     Burun tamamen kemik dokudan yapılmıştır.

Yukarıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

A) Yalnız I Doğru                         B) Yalnız II Doğru

C) İkisi de doğru                         D) İkisi de yanlış

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1. C     2. A     3. A     4. B     5. B

 

6. A     7. B     8. B     9. B     10. D     11. C     12. B

 

13. C     14. C     15. D     16. C     17. D     18. D     19. C     20. A

 

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (4)

.

->Yazan   : adnan
->Yorumu: çokkkk iyi tavsiye ederim  çok yardimci  oldu.

->Yazan : askin
->Yorumu: sorular çok iyi ben bir ögretmen adayiyim burda sorulardan yararlanarak slayt hazirladim..

->Yazan : filiz
->Yorumu: çok güzel sorular tebrik ederim:).

>Yazan: emine
>Yorum:
saolun teskr. ederim yardimci oldugunuz için .

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):


 
 


<<<TELIF HAKKI KONUSU (ALTTAKI KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...