Bilgiyelpazesi Net ÜYELİKSİZ BEDAVA BİLGİ KAYNAĞI Konu Anlatımlar, Test Soruları, Yazılı Soruları
Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLARI

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKASI TESTLER

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

ROMAN HİKAYE ŞİİR

 

   

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Fen Ve Teknoloji Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.Soru

Aşağıdakilerden hangisi bir hücreli değildir?

A) Amip

B) Kuzu

C) çan hayvanı

D) öglena

 

2.Soru

Aşağıdakilerden hangi çiftlerin hepsi memeli hayvanlardır?

A) Keçi-horoz

B) İnek-at

C) Kuş-kelebek

D) Köpek-tavuk

 

3.Soru

Aşağıdakilerden hangisi eklem bacaklıdır?

A) Deve

B) Salyangoz

C) Tarantula

D) Kirkayak

 

4.Soru

Aşağıdaki protistelerden hangisi hem hayvan hem de bitki özelliği gösteriri?

A) Paramesyum

B) öglena

C) Amip

D) Plazmodyum

 

5.Soru

Aşağıdaki canlılardan hangisi yavru iken diğerlerinden farklı bir solunum yapar?

A) insan

B) yılan

C) kurbağa

D) balina

 

6.Soru

Bir tohum çimlenirken aşağıdaki yapılardan hangisinde kütlece azalma olur?

A) Embriyo

B) Kök uzunluğu

C) Yaprak

D) Etli çenek

 

7.Soru

Aşağıdakilerden hangisi hücrenin kısımlarından biri değildir?

A) Sitoplazma

B) Hücre zarı

C) Kromozom

D) çekirdek

 

8.Soru

Aşağıdakilerden hangisini vücudu kitin ile örtülüdür?

A) Solucan

B) Midye

C) Sünger

D) Arı

 

9.Soru

Aşağıdakilerden hangisi insan sağlığı da olumsuz etki yapmaz?

A) Deterjanlı sular

B) Canlı sayısında artma

C) Egzoz dumanları

D) Su kirliliği

 

10.Soru

Hangisi etçil bir hayvandır?

A) Köpek balığı

B) Zürafa

C) Kuzu

D) İnek

 

11.Soru

Aşağıdakilerden hangisi eklem bacaklı grubunda yer almaz?

A) Kelebek

B) Arı

C) Çekirge

D) Solucan

 

12.Soru

Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

A) Kuzu

B) Zürafa

C) Köpek

D) Protist

 

13.Soru

Canlının en küçük yapı birimi nedir?

A) Molekül

B) Element

C) Hücre

D) Atom

 

14.Soru

Aşağıdaki canlılardan hangisinin ''yaşam ortamı" diğerlerinden farklıdır?

A) Karınca

B) Papatya

C) Köpek

D) Midye

 

15.Soru

Canlıların ortak özelliklerinden değildir?

A) Beslenme

B) Çoğalma

C) Görme

D) İrkilme

 

16.Soru

Memeliler hangi tür solunum yaparlar?

A) Akciğer

B) Trake

C) Solungaç

D) Deri

 

17.Soru

Anofel adlı sineğin bulaştırdığı hastalık aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kolera (bilgi yelpazesi.net)

B) Tifüs

C) Sıtma

D) Verem

 

18.Soru

Hem canlı hem cansız varlık özelliği gösteren hangisidir?

A) Bakteriler

B) Virüsler

C) Mantarlar

D) Protistler

 

19.Soru

Aşağıdakilerden hangisi virüs hastalığıdır?

A) Kabakulak

B) Verem

C) Ülser

D) Kolera

 

20.Soru

Aşağıdakilerden hangisi bakterinin zararlı etkilerinden biridir?

A) Tifo

B) çiçek

C) AİDS

D) Siğil

 

21.Soru

Aşağıdakilerden hangisi sadece suda yaşayabilen canlıdır?

A) Penguen

B) Ahtapot

C) Kaplumbağa

D) Timsah

 

22.Soru

Aşağıdaki hastalıklardan hangisinin mikrobu bir çeşit virüstür?

A) Kolera

B) Kabakulak

C) Zatürree

D) Tifo

 

23.Soru

Aşağıdakilerden hangisi mikropların yol açtığı bir göz hastalığıdır?

A) Arpacık

B) Astigmatizm

C) Şaşılık

D) Renk körlüğü

 

24.Soru

Aşağıdakilerden hangisi virüsün neden olduğu bir hastalık değildir?

A) Grip

B) Tifüs

C) Kızamık

D) Suçiçeği

 

25.Soru

Bakteri mantar ve protist canlılarında aşağıdakilerden hangisi ortak özelliktir.

A) Hücrelerinde çekirdek bulundurmaları

B) Küflenmelere sebep olmaları

C) Uygun ortamlarda sayılarını artırmaları

D) Fotosentezle besin üretmeleri

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1B,    2B,    3C,    4B,    5C,    6D,    7C,

 

8D,    9C,    10A,    11D,    12D,    13C,    14D,    15C,

 

16A,    17C,    18B,    19A,    20A,    21B,    22B,    23A,    24B,    25D

 

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (HenüzYorumYapılmamış)

.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):


 
 


<<<TELIF HAKKI KONUSU (ALTTAKI KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...