Sponsorlu Bağlantılar

Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Fen Ve Teknoloji Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

CANLILAR İÇİN MADDE VE ENERJİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

1.Soru

Aşağıdakilerden hangisi hepçildir?

A) Kedi

B) Köpek

C) At

D) Ayı

 

2.Soru

En yüksek enerji verici besin aşağıdakilerden hangidir?

A) vitaminler

B) proteinler

C) yağlar

D) karbonhidratlar

 

3.Soru

Vitaminin görevi nedir?

A) Vücudu beslemek

B) Vücudun çalışmasını düzenlemek

C) Vücuttaki yaraları onarmak.

D) Enerji vermek.

 

4.Soru

Açlıktan bayılan bir insana öncelikle aşağıdakilerden hangisi verilmelidir?

A) Baklava

B) Üzüm suyu

C) Sütlaç

D) Kuru fasulye

 

5.Soru

Aşağıdaki besinlerden hangisi vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılaması için en uygunudur?

A) Madensel tuzlar

B) Proteinler

C) Karbonhidratlar

D) Vitaminler

 

6.Soru

Sindirildiğinde aminoasit denilen yapı oluşan besin aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) Kızarmış tavuk

B) Maden suyu

C) Zeytinyağı

D) Sirke

 

7.Soru

Hayatsal faaliyetlerini devam ettiren bitkiler hangi gaz maddeyi sürekli olarak kullanmak zorundadır?

A) Oksijen

B) Karbondioksit

C) Azot

D) Soy gazlar

 

8.Soru

Bitkiler fotosentez yaparken aldıkları güneş enerjisini aşağıdaki enerji türlerinden hangisine dönüştürürler?

A) Elektrik enerjisine

B) Isı enerjisine

C) Kimyasal enerjiye

D) Mekanik enerjiye

 

9.Soru

İyot ve lügol maddeleri nişasta çözeltisini hangi renge boyar?

A) Mavi

B) Pembe

C) Açık kırmızı

D) Sarı

 

10.Soru

En çok enerji veren besin hangisidir?

A) Karbonhidratlar

B) Proteinler

C) Yağlar

D) Su

 

11.Soru

I.      Pekmez, bal, patates

II.     Hurma, kuru üzüm, makarna

III.    Yumurta, et, süt

Yukarıdakilerden hangileri karbonhidratça daha zengindir?

A) Yalnız I

B) Yalnız II

C) I-II

D) II-III

 

12.Soru

Sağlıklı bir insanda aşağıdakilerden hangisi fazla miktarda alındığında dengeli beslenme açısından olumsuz bir durum gözlenmez?

A) Yağ

B) Protein

C) Nişasta

D) Su

 

13.Soru

Glikozda bulunan elementler aşağıdakilerden hangisinde bulunmaz?

A) Protein

B) Nişasta

C) Yemek tuzu

D) Yağ

 

14.Soru

Vitaminler hangi besin gruplarındandır?

A) Düzenleyici

B) Onarıcı

C) Yapıcı

D) Enerji verici

 

15.Soru

Vücuda alınan protein miktarı az olduğu zaman protein yetersizliği ortaya çıkar.

Bu durumda aşağıdaki olaylardan hangisinin oluşması beklenemez?

A) Büyüme yavaşlar.

B) Yaralar geç iyileşir.

C) Kandaki ürik asit artar.

D) Vücut direnci azalır.

 

16.Soru

İnsan bitinin midesinde yaşayan mayalar burada güvenli bir ortam bulur ve ürettiği bazı vitaminleri bite verir.

İnsan ile bit arasında ve bit ile maya arasında nasıl bir yaşam şekli vardır?

İNSAN-BİT   __     BİT_-_MAYA

A)    Mutualist-----        Mutualist

B)    Saprofit-------        Kommensalizm

C)   Parazit--------        Mutualist

D)   Mutualist-----        Parazit

 

17.Soru

Aşağıdakilerden hangisi beriberi hastası olmamak için gereklidir.

A) A

B) B

C) C

D) E

 

18.Soru

I.      Protein

II.     Madensel tuz

III.    Su

Canlı yapısına katılan yukarıdaki besinlerden hangileri aynı zamanda düzenleyicidir?

A) Yalnız I

B) I-III

C) I-II

D) II-III

 

19.Soru

Oksijenli solunum yapan bir hücrede 4 molekül glikoz dan kaç ATP sentezlenir.

A) 8

B) 38

C) 76

D) 152

 

20.Soru

Enerji verici olmayan organik besin hangisidir?

A) Karbonhidrat

B) Vitamin

C) Mineral

D) Protein

 

21.Soru

Aşağıdakilerden hangi seçenektekilerin birlikteliği likeni meydana getirir?

A) mantar+bakteri

B) suyosunu+karayosunu

C) bakteri+suyosunu

D) suyosunu+mantar

 

22.Soru

Akyuvarlar mikropları yutar ve parçalar.

Buna göre akyuvar hücreleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Hücre zarından geçmeyen maddeleri içine alabilir.

B) Enerji (bilgi yelpazesi.net) üretir ve tüketir.

C) Büyük moleküllere küçük moleküllere dönüştürebilir.

D) Ototrof besinlerdir.

 

23.Soru

Hangisi bazların özelliği değildir?

A) Kaygan olmaları

B) Tatlarının acı olması

C) Asitlerle tepkimeye girerek tuz oluşturmaları

D) Turnusol kağıdına etki etmemeleri

 

24.Soru

I.      enzim kullanılması

II.     ışık kullanılması

III.    klorofil kullanılması

IV.   tek hücreli canlılarda görülmesi

Yukarıdakilerden hangileri hem fotosentez hem de solunum için ortaktır?

A) Yalnız II

B) Yalnız I

C) II ve IV

D) II ve III

 

25.Soru

Aşağıdakilerden hangileri alkol fermantasyonu ile oksijenli solunum yapan canlıların oluşturdukları ortak ürünlerdir?

A) CO2 ve ATP

B) Laktik asit ve ATP

C) CO2ve H2O

D) H2O ve ATP

 

 

CEVAP ANAHTARI

 

1D   2C   3B   4B   5C   6A   7A

 

8C   9A   10C   11C   12D   13C   14A   15C

 

16C   17B   18D   19D   20C   21D   22D   23D   24B   25A

 

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI "
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“SORU BANKASI TEST SORULARI " SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN
>>>TIKLAYIN<<<

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR "
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

"
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI
”
SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ
>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar (HenüzYorumYapılmamış)

.

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...

Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Mesnevi'den Hikayeler
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKALARI

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLAR

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

SAĞLIKLI YAŞAM

ROMAN HİKAYE ŞİİR