Geri Dönüş Yolu: Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler > Soru Bankası Test Soruları > Fen Ve Teknoloji Dersi İle İlgili Test Soruları Soru Bankası

BOŞALTIM SİSTEMİ, DUYU ORGANLARIMIZ, BESİNLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

 

S-1-Aşağıdakilerden hangisi boşaltım sistemi ile ilgili bir hastalık değildir?

A)Nefrit                       B)Zatürre                        C)Böbrek yetmezliği              D)Üremi

 

S-2-Aşağıdakilerden hangisi derinin görevi değildir?

A)Vücut ısısını korumak                                  B)İç organları zararlı ışınlara karşı korumak

C)Solunuma yardımcı olmak                           D)Besin taşımak

 

S-3-Gözün kısımları ve görevleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)Kornea-Işığın kırılması    B)İris-Işığın kırılması

C)Gözbebeği-Işığın göze girişi   D)Retina-Görüntünün oluşmaması

 

S-4-Aşağıda verilen kemiklerden hangileri uzun kemikler grubuna girer?

I-Uyluk kemiği        II-Pazı kemiği       III-Omur kemiği          IV-Kürek kemiği

A)Yalnız I        B)I ve II               C)I ve IV            D)I,II ve IV

 

S-5-Kök,gövde ve dal uçlarında bulunan ve bitkinin yaşamı boyunca bölünme özelliğini koruyan doku hangisidir?

A)Sürgen doku   B)Koruyucu doku   C)İletim doku    D)Değişmez doku

 

S-6-Diyaliz makinesi hangi tür hastalığın tedavisinde kullanılır?

A) Renk körlüğü   B) Kanser   C) Kalp krizi        D) Böbrek yetmezliği

 

S-7Çocukluktan ergenliğe geçişte aşağıdakilerden hangisi görülmez?

A) Saçların ağarması B) Boy uzaması  C)Organların gelişmesi      D)Yüzde sivilceler çıkabilir

 

S-8)

Şekildeki devrede potansiyel farkı kaç volt olur ?

A) 1,5                      B)24                C)36 D)60

 

S-9)Aşağıdaki besinlerden hangileri sindirim sisteminde parçalanmadan kana geçer?

A)Proteinler ve madensel  tuzlar                    B)Karbonhidratlar ve yağlar

C)Proteinler ve vitaminler (bilgi yelpazesi.net)     D)Madensel tuzlar ve vitaminler

 

S-10)Aşağıdaki davranışlardan hangisi insanda kalıtsal refleks örneği olamaz?

A)Parlak ışıkta göz bebeğinin küçülmesi         B)Bir bebeğin meme emmesi

C)Limon görünce ağzın sulanması                  D)İğne battığında ayağını çekmek

 

CEVAPLAR:

1-B  2-D  3-B  4-A  5-A  6-D  7-C  8-B  9-D  10-C

 

“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI”
SAYFASINA GERİ DÖNMEK İÇİN

>>>TIKLAYIN<<<


“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ KONU ANLATIMLAR” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<


“FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ YAZILI SORULARI” SAYFASINI GÖRMEK İSTERSENİZ

>>>TIKLAYIN<<<

EKLEMEK İSTEDİKLERİNİZ VARSA AŞAĞIDAKİ "Yorum Yaz" kısmına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

.

3. **Yorum**
->Yorumu: cok guzel hazırlamıssınız tşk ederm bna cok yrdımcı oldunz
->Yazan: yagmur.

->Yazan   : cansu
->Yorumu: çok güzel ela  sana katiliyorum beni facebook  tan ekleyebirmisin.

->Yazan : ela
->Yorumu: çok güzel sorular hazirlamissiniz çok tesekkür ederim sizin sayenizde 100 aldim..

>>>YORUM YAZ<<<
Not: Yorum Yaz Bölümünden Yazılar Da Gönderebilirsiniz. Yazıyı belgenizden kopyalayıp
aşağıdaki
Yorumunuz Kutucuğu'na yapıştırmanız yeterli...

 Adınız:
 Yorumunuz :


Yorumunuzda Silmek istediğiniz kelime veya cümle varsa kelimeyi fare ile seçin
ve
delete tuşuna basın...

 


Eklediğiniz yorumlar/yazılar onaylandıktan sonra siteye eklenecektir.

 E Mail
(Zorunlu Değil):

Yorum Yazı KAPA/AÇ


 
 


<<<TELİF HAKKI KONUSU (ALTTAKİ KAYAN YAZI) LÜTFEN OKUYUNUZ !.>>>

...Degerli Ziyaretçilerimiz... Sitemizde sizler için hazirladigimiz binlerce yazi bulunmaktadir... Hassas davranmamiza karsin gözümüzden kaçan bazi yazilar telif hakkiyla korunuyor olabilir... Telif Hakkiyla korunan yazilarla karsilasirsaniz (KAYNAK GÖSTERMENIZ SARTIYLA) yazilarin altindaki YORUM YAZ kismina bildirmenizi rica ederiz... Bu tür yazilar derhal siteden kaldirilacaktir... Saygilarimizla ... Bilgiyelpazesi Ekibi...















Eğitim Öğretim Tüm Konular
Tiyatro Oyunları, Skeçler, Piyesler
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Kitap Özetleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Konu Anlatımlı Dersler
İlahiler, İlahi Sözleri
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Soru Bankası, Test Soruları
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi
Atasözleri ve Özellikleri
Belirli Gün ve Haftalar İle İlgili Tüm Belgeler
Coğrafya Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi İle İlgili Yazılılar, Testler
Çeşitli Yazılar, Oradan Buradan
Çocuk Eğitimi
Çocuk Oyunları, Oyunlar
Çocuk Şarkıları - Şarkı Sözleri
Dede Korkut Hikayeleri, Özetleri, Özellikleri
Destan, Destanlarımız Ve Özellikleri
Dil İle Kültür Arasındaki İlişki, Dil Nedir, Kültür Nedir
Edebiyat Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Eğitim Bilimleri Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Enler Bölüm Bölüm
Fen ve Teknoloji Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Gelişim Ve Öğrenme Psikolojisi Dersi Konu Anlatımlar, Testler
Güzel Sözlerden Seçmeler, Özdeyişler, Vecizeler
Hazır Cevaplar
Hikayelerden Seçmeler
İllerimiz Ve İlçelerimiz Özellikleri Türkiye Tanıtımı
İlginç Ve Eğlenceli Bilgiler
İlkler Bölüm Bölüm
İngilizce Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
İsimler Ve Anlamları
Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü Örnekleri
Kitap Özetleri
Konu Anlatımlı Dersler
Maniler, Manilerimiz
Masallardan Seçmeler
Matematik Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Meslek Tanıtımları, Meslek Seçimi, Özellikleri
Mesnevi'den Hikayeler
Muhasebe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
Ninni Ninni Ninniler, Ninnilerden Seçmeler
Pratik Bilgiler
Rehberlik Köşesi Belgeler, Araştırmalar, Yazılar
Roman Özetleri
Sayışmaca - Sayışmacalar, Sayışmacalardan Seçmeler
Sizin Gönderdikleriniz
Soru Bankası, Test Soruları
Sözlük Türkçe - İngilizce - Almanca
Şiir Koleksiyonu - Seçme Güzel Şiirler
Tarih Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test - Yazılı Soruları
TC İnkılap Tarihi Dersi Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Tekerleme - Tekerlemeler, Tekerlemelerden Seçmeler
Tiyatro Oyunları, Skeçler , Piyesler
Türkçe Dersi İle İlgili Konu Anlatımlar - Test Soruları
Türküler, Türkü Sözleri, Türkülerimiz
Uluslararası İlişkiler Ve Politika İle İlgili Konu Anlatımlar
Vatandaşlık, Anayasa, İnsan Hakları Konu Anlatımlar - Testler - Yazılılar
Yazarların, Şairlerin Hayatı, Eserleri / Kitapları, Edebi Kişilikleri
Yazılı Soruları - Yazılı Arşivi 
Devamını Göster >>>

EĞİTİM ÖĞRETİM

egitim-ögretim

KONU ANLATIMLI DERS

YAZILI SORULARI

SORU BANKALARI

Soru Bankası Test Soruları

REHBERLİK KÖŞESİ

EĞLENELİM GÜLELİM

BİLGİSAYAR OYUNLAR

YEMEK TARİFLERİ

Yemek Tarifleri Beslenme Ve Mutfak

DİNİM İSLAMİYET

SAĞLIKLI YAŞAM

ROMAN HİKAYE ŞİİR